Wanneer wordt het tijd je bureaustoel te vervangen?

Na jarenlange trouwe dienst is het soms moeilijk afstand te doen van de bureaustoel waar je altijd comfortabel in zat. De stoel die helemaal naar je gevormd is, is toe aan vervanging. Het comfort wat je altijd van hem gewend was, is beginnen te vervagen. Je vraagt jezelf af, wordt het niet tijd om te investeren in iets beters?

Een bureaustoel van Officetopper is een van de belangrijkste elementen van een ergonomische werkomgeving. De stoel moet voldoen aan een aantal eisen, zodat je lichamelijke problemen kunt voorkomen en productief kunt blijven werken. Dus waar moet je opletten wanneer je bureaustoel aan vervanging toe is?

In wat voor toestand verkeert de stoel?

Zit de stoel niet meer zo comfortabel als vroeger, dan komt dat omdat deze niet meer in dezelfde staat als voorheen. De stoel is harder aan gaan voelen, doordat er geen puf meer zit in de schuimvulling. Gevolg is wel dat je na elke werkdag gekreukeld thuiskomt. Slechte kwaliteit bureaustoelen zullen na verloop van tijd snel slijten, knoppen en bedieningshendels begeven het en de hoogte ervan instellen wordt steeds moeilijker.

Wanneer je ‘s ochtends op je werk arriveert en je bureaustoel ziet en denkt bij jezelf: ‘Moet ik daar de hele dag op zitten?’, dan wordt het hoog tijd voor vervanging. Hieronder zes redenen wanneer je bureaustoel in aanmerking komt voor vervanging:

  • Hoe is de staat van de schuimvulling? Is deze dun geworden of zonder verkracht, dan kan dit voor rugpijn en ongemak zorgen.
  • Werken de wieltjes nog wel naar behoren? Aan het onderstel zitten vijf armen, daar horen vijf goed functionerende wieltjes aan te zitten. Het hoort niet zo te zijn dat als je verplaatst je telkens je stoel moet optillen.
  • Kapotte onderdelen. Zoals, gebroken armleuningen of mechanisch defecten.
  • Niet om aan te zien. Wanneer iets oud is kan het er niet nieuw uitzien, maar scheuren in stof of vinyl geeft toch wel een heel raar signaal af.
  • Je bureaustoel is geen jonkie meer. Is je stoel ouder dan 10 jaar, dan mag deze gerust met pensioen.

Beknibbel niet op een bureaustoel

Iemand die op kantoor werkt aan een bureau, moet een stoel hebben die correct is afgesteld op het lichaam van dat persoon, om rugpijn en problemen te voorkomen. Artsen, chiropractors en fysiotherapeuten weten als geen ander, dat werken op een slechte bureaustoel mensen ernstig overbelaste ligamenten in hun wervelkolom krijgen, met wervelschijf problemen als gevolg van het langdurig zitten. Het kan misschien zijn dat je een bureau met stoel van je voorganger hebt, en heeft de stoel van begin af aan nooit lekker gezeten. Dan wordt het toch echt tijd om te vragen wanneer je bureaustoel vervangen wordt?

Officetopper.com

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.