Houten ladekast op maat laten maken; 3 voorbeelden

Een mooie houten ladekast komt eigenlijk in elke ruimte wel tot zijn recht. Het is mooi, handig en functioneel. Wat wil je nog meer. En als je dan de kast ook nog eens op maat laat maken, kun je helemaal je eigen unieke en perfecte kast creëren.

Wel lades, maar strakke frontjes

Als je wel het gemak van de lades wilt, maar het aanzicht niet zo mooi vind, dan kun je kiezen voor lades achter frontje. Dit zie je vooral in keukens vaak gebeuren. Je hebt dan een grote en hoge lade, en als je deze opent, zit er achter het grote front nog een (aantal) kleinere lades. Op die manier heb je de strakke uitstraling van een keuken met een minimaal aantal frontjes, en toch het gemak van sorteren en opbergen in lades.

Grote brede lades al jaren de trend

In zowel keukens als andere opbergers zoals kledingkasten, zien we de laatste jaren steeds meer grote en brede lades. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de constructie robuust en stevig is, want je wilt natuurlijk niet dat de lades gaan doorhangen. Een kast met grote brede lades is geschikt voor een modern interieur. En past in alle ruimtes, van keuken tot slaapkamer.

Superveel kleine lades en vakjes

Tegenover grote lades is andere uiterste een houten kast met heel veel kleine lades. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld terug aan oude apothekerskasten. Zo’n enorme wand met tientallen kleine uitschuifbare vakjes. Elk product, materiaal of ingrediënt krijgt zijn eigen vakje. Dit zie je nog vaak bij het opbergen van (hobby-)materiaal. Maar het kan ook een heel mooi statement in je interieur zijn. Deze stijl past goed in een interieur met een robuuste industriële sfeer.

Bron: VarioKast.nl

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.