De juiste salontafel kiezen doe je met deze tips

Het is best wel lastig om een nieuwe salon tafel uit te kiezen. Een salontafel staat vaak in de woonkamer waar er vaak met meerdere mensen geleefd wordt. Dit betekend dat meerdere mensen het erover eens moeten zijn welke salontafel het wordt. Daarnaast moet de salontafel ook goed passen bij de meubels die erbij staan. Verder moet de salontafel ook nog is functioneel zijn. Het is dus nog een aardig lastige klus om de juiste salontafel te kiezen. Daardoor een paar tips zodat je samen met de mensen die mee beslissen goede tafel kiest.

Vorm en maat van de salontafel

Ten eerste is het belangrijk dat je weet hoe groot de salontafel moet zijn en ook de vorm ervan. Als je met onhandige mensen in een huis woont, is het misschien wel handig om een ronde tafel te nemen. Hiermee kunnen mensen in ieder geval niet tegen de punten van de tafel aanstoten. Daarnaast neemt een ronde tafel minder ruimte in omdat een ronde tafel minder lang is. Als je een kleinere woonkamer hebt, is dit dus wel handig. Sowieso moet je kijken naar de maat van je salontafel. Als je dus een kleine woonkamer hebt en dus weinig plek voor een tafel kun je het beste een kleine tafel nemen. Als je echter een grote woonkamer hebt en dus een groot oppervlakte te vullen kun je beter een grote salontafel nemen.

Materialen van salontafels

Er zijn veel materialen voor salontafels die allemaal voor en nadelen hebben. Ten eerste heb je salontafels van hout. Dit staat heel sfeervol maar er zit ook een nadeel aan. Als je namelijk ruw hout hebt krijg je vlekken niet uit de tafel. Dit is niet handig omdat het een tafel is waar voornamelijk drinken op wordt gezet. Verder heb je tafels van glas of in ieder geval met een glazen plaat. Als je geen zin hebt om onderzetters neer te leggen moet je dit materiaal sowieso niet kiezen. In glas komt namelijk snel krassen die je er natuurlijk niet uit kunt krijgen. Ook heb je nog tafels van metaal. Hier kan opzich niet heel veel mis mee gaan. Er is alleen een nadeel waarvan je moet kijken of je het erg vindt. Je ziet namelijk vooral op zwart metaal het stof heel erg zitten. Je moet de salontafel dus heel vaak afstoffen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.