Aanschaftips voor de juiste gamestoel

Een juiste houding in jouw gamestoel is ontzettend belangrijk. Vandaag de dag kan een goede stoel om te gamen niet meer ontbreken in een game-setup zodat jouw speelervaring optimaal is, maar een goede houding wordt vaak vergeten. Een verkeerde houding kan leiden tot ernstige nek-, schouder- en rug blessures met grote gevolgen. Om die reden is het van belang om te weten waarom gamestoelen belangrijk zijn en hoe je een goede houding in de stoel moet aannemen.

Wat is een gamestoel?

Goede gamestoelen zijn gebouwd waarmee je een perfecte speelervaring kunt beleven en langdurig achter je console kan zitten zonder dat je klachten krijgt. Bij een verkeerde houding kun je blessures krijgen en die kunnen langdurig worden als je te lang doorspeelt.

Het voordeel van een goede stoelen is dat ze ergonomisch zijn en dat ze aangepast kunnen worden naar jouw persoonlijke houding. Daarnaast zijn ze bedekt met kussens waardoor ze ook comfortabel zitten. Comfortabele stoelen leveren minder stress op en dus minder klachten. Vaak wordt er ook een extra nek- en/of hoofdkussen geleverd voor extra ondersteuning.

Belangrijke aspecten van een gamestoel

Bij het aanschaffen van een gamestoel moet je letten op zithoogte, zitdiepte en zitbreedte. Als je kijkt naar de zithoogte dan verschilt deze per lichaamslengte per persoon. Je moet er rekening mee houden dat je rug goed tegen de rugleuning aan kan zitten en tegelijkertijd beide voeten plat op de grond. Voor lange mensen zijn er aparte gamestoelen op de markt waarbij de verhoudingen net anders zijn.

Je bovenbenen moeten op de stoel kunnen rusten terwijl je rug rust tegen de rugleuning. De achterzijde van je knieën mogen de voorzijde van de stoel niet raken. Er moet een open ruimte zijn. Aan de zijkanten mogen de bovenbenen niet de armleuningen raken ter hoogte van de heupen.

Armleuningen op de stoelen

Er zijn verschillende type armleuningen van 1D tot 4D. Het cijfer staat voor de mogelijkheden van verstellen waarbij de 1 staat voor alleen de hoogte en loopt tot de 4 waarmee er hoogte, breedte, diepte en draai-mogelijkheden zijn. De tussenliggende types hebben een selectie van voorgaande mogelijkheden.

De armleuning is het belangrijkste onderdeel omdat je hiermee de rest van je houding vormt. Door de goede houding voorkom je schouder-, nek- en rugklachten. Zorg naast alle mogelijkheden die de armleuning heeft ook dat deze lang en breed genoeg zijn voor jouw arm om erop te rusten. De ideale armleuning van jouw stoel is dat je ellebogen en onderarmen er gemakkelijk op kunnen rusten in een hoek van 90 graden. Hierdoor belast je jouw schouders, nek en rug minder waardoor de kans op blessures kleiner worden.

Een gamestoel is een mooie maar ook praktische aanschaf als je vaak achter je console zit en geïnteresseerd bent in een manier voor ergonomisch werken. Voordat je overgaat tot de aankoop is het goed om te kijken naar jouw budget en de mogelijkheden om zo een goede ergonomische stoel aan te schaffen zodat je de kans op blessures zo veel mogelijk verkleint tijdens jouw speelplezier.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.