Zo trekt jouw tafelkleed alle aandacht

Waar vroeger een tafelkleed alleen werd gebruikt voor zaken als een verjaardag of tijdens het avondeten, is het nu bijna onmisbaar in iedere woonkamer. Een tafelkleed blijft natuurlijk praktisch omdat het beschermt tegen vlekken en andere ongelukjes, anderzijds kan het ook een sfeermaker zijn voor de tafel. Vind jij jouw tafelkleed maar saai en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel geven we je tips hoe jij je huis andere twist kan geven met een mooi tafelkleed.

Verschillende materialen

Je zou het misschien niet denken, maar er zijn verschillende soorten materialen als we kijken naar tafelkleden. Zo heb je om te beginnen pvc kleden, ook wel plastic kleden. Dit voelt aan als plastic en is glad van structuur. Daarnaast heb je linnen en katoenen tafelkleden met een coating die waterdicht is en vlekken weert. Beide soorten bieden bescherming, maar geven wel een heel andere uitstraling. Denk hierbij wel goed aan de afmetingen van het tafelkleed, anders zal het kleed misschien niet passen. Meet dus voor je een tafelkleed gaat kopen goed op wat je nodig hebt. Het mooiste is om aan alle zijden 20 centimeter over te houden, anders wordt het te klein.

Denk eens anders

Door gebruik te maken van rustige kleuren en patronen gaat jouw tafelkleed echt op in het interieur. Dit is mooi als je bijvoorbeeld een landelijke stijl aanhoudt. Heb je een strak interieur? Ga dan voor een tafelkleed met een grafisch motief, dit geeft een speels maar toch strak tintje. Als je echt wilt opvallen, kies er dan voor om het tafelkleed om te toveren tot eyecatcher. Maak in dat geval gebruik van een origineel patroon of contrastkleuren. Om een echt wauw effect te creëren in je interieur moet je soms gedurfde stappen nemen. Alleen zo kan jouw woning karakter en sfeer uitstralen. Houd je dus niet altijd vast aan een bepaald kleurenpalet en mix eens met verschillende materialen en kleuren. Zo zul je zien dat alles tot één mooi geheel komt, ook al hang je alleen maar een gaaf schilderij op of leg je een opvallend tafelkleed op de tafel. 

Finishing touch

Tot slot geef je jouw tafel een wauw effect door verschillende accessoires toe te voegen. Dit kun je doen door mooie kaarsen neer te zetten of een bijpassend servies set aan te schaffen. Wat je ook kunt doen is plant of fleurige bos bloemen op tafel zetten. Volg deze tips en je weet zeker dat jouw tafelkleed alle aandacht trekt!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.