Woonkamer renoveren? Vergeet het plafond niet!

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken wanneer je het plafond wil renoveren. Een keuze die  altijd een goede keuze is om te gaan voor een systeemplafond. In deze tekst gaan we daarom kijken naar systeemplafonds. Wat zijn dit precies voor plafonds en wat is nou een voordeel aan een plafond als deze?

Wat is het voor plafond?

Bij een normaal plafond spreken we vaak van een geheel, maar wanneer we kijken naar een systeemplafond, kijken we naar een plafond dat bestaat uit verschillende losse elementen. Allereerst een geraamte. Dit geraamte wordt onder het originele plafond gehangen waardoor er dus een tweede plafond ontstaat. Vervolgens wordt in dit geraamte het plafond gehangen en dit plafond bestaat uit plafondplaten. Deze platen worden per stuk in het plafond gehangen totdat er een geheel ontstaat. Er zitten dan ook een hoop voordelen aan een plafond als deze.

Voordelen van een systeemplafond

Het grootste voordeel is dat het plafond heel gemakkelijk te monteren is. Waarbij we sommige andere plafonds kijken, zien we dat deze ontzettend prijzig zijn en dan ook nog gemonteerd moeten worden door een specialist. Uiteraard kun je een systeemplafond ook door een specialist laten monteren, maar dit plafond is ook gemakkelijk zelf te monteren. Daar komt bij kijken dat er bij beschadigingen niet een geheel nieuw plafond hoeft te komen. Integendeel. Er hoeft maar een plaat vervangen te worden wanneer we zien dat er een beschadiging of een vlek op het plafond komt. Dat scheelt natuurlijk een hoop werk. Het volgende voordeel zit hem in de ruimte tussen het originele plafond en het nieuwe plafond. Hier kunnen kabels en buizen gemakkelijk weggewerkt worden zodat deze uit het zicht zijn. Ook dat is ideaal wanneer je de kamer wil opknappen. Als laatste kijken we nog naar de akoestiek van de woning. Doordat het plafond extra ruimte krijgt, wordt de akoestiek in de kamer nog beter. Geluid blijft goed binnen, wat fijn is voor de buren, maar het blijft ook goed klinken in de kamer. Een ideale combinatie dus van verschillende voordelen door het kiezen voor dit plafond. Voor iedereen die een gemakkelijke manier zoekt om de kamer weer geheel netjes te krijgen, is een systeemplafond de beste keuze die er is. Dit komt natuurlijk door alle bovenstaande voordelen en de prijs die een systeemplafond heeft. Een systeemplafond is namelijk vele malen goedkoper dan andere plafonds.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.