Welke zaag gebruiken voor welk activiteit

Er is niets frustrerender dan het verkeerde gereedschap te pakken voor een klus in en om het huis. Een elektrische verstekzaag wordt gebruikt om snel en nauwkeurig te zagen in een hoek van 45 graden. Het kan ook worden gebruikt voor het zagen van hout op een vlakke of vlakke ondergrond. Dit type zaag bestaat uit twee cirkelzagen die in tegengestelde richting draaien. Hierdoor zaag je materialen zoals multiplex en planken tot 20 centimeter dik. Het mes van dit soort elektrisch gereedschap is verstelbaar, zodat je kunt bepalen hoe diep het in je materiaal gaat wanneer het snijdt. De elektrische verstek zagen van Silky  zijn ideaal voor het maken van afkort- en verstekzaag sneden. Deze komen vaak voor in veel houtbewerking projecten, zoals fotolijsten, meubelstukken en deuren.

Radiaalzaag

Radiaalzagen zijn een type constructie zaag die in elke richting kan zagen en grote werkstukken kan zagen. Ze kunnen worden gebruikt om stukken hout op een vlakke of schuine hoek te zagen. Ze zijn ook ideaal voor het zagen van bochten of elk werkstuk dat een ander type zaag zou binden. Dit omvat het opnieuw zagen van voorraad hout of het snijden van een dikker stuk in dunnere stukken. Radiale Arm Zagen hebben een bovenliggende arm met gemotoriseerde cirkelvormige bladen die onder een hoek staan ​​met de verticale as eronder. De gemotoriseerde arm beweegt op en neer langs deze as. Hierdoor kun je radiaal in je materiaal snijden.

Lintzaag

De lintzaag of een rolzaag is een kleinere en meer draagbare versie van de tafelzaag. Het wordt gebruikt voor het snijden van bochten en hoeken. Het blad loopt met hoge snelheden en kan gemakkelijk door kleine stukjes hout snijden zonder het oppervlak te beschadigen. De lintzaag kan ook worden gebruikt om grote stukken hout te zagen. Dit is ideaal om te gebruiken als je ruimte hebt om ze te ondersteunen terwijl ze worden gesneden. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een lintzaag ten opzichte van andere soorten snijgereedschap is dat het een relatief gladde afwerking achterlaat wanneer je klaar bent met het in vorm snijden van je materiaal. Dit maakt het ideaal voor het maken van decoratieve sneden zoals die op meubels of kasten. Dit komt omdat er geen gekartelde randen ontstaan, zoals bij sommige andere soorten cirkelzagen. Dit gebeurt als het oneigenlijk wordt gebruikt door onervaren gebruikers. Ze weten meestal niet hoeveel druk moet worden uitgeoefend wanneer ze hun gereedschap over metaal of steen leiden. Deze zelfde eigenschappen maken ze minder geschikt voor taken waarbij nauwkeurigheid het belangrijkst is. Ze zijn niet geschikt om met kleinere materialen te werken.

Tafelzaag

Tafelzagen zijn de meest veelzijdige van alle zagen en kunnen alles wat een cirkelzaag kan. Dit maakt ze in staat om kroonlijsten of fotolijstjes te snijden. Ze hebben ook een tafel die je werkstuk vasthoudt terwijl je herhaaldelijk zaagt. Dat betekent dat je het niet bij elke doorgang door het mes hoeft te verplaatsen. Dit maakt ze sneller dan een cirkelzaag wanneer je meer dan één snede in een stuk hout moet maken. Je kunt het zeker gebruiken voor verschillende werken en samen met verschillende gereedschappen zoals de Husqvarna onderdelen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.