Welk fotolijstje past bij jou?

Er zijn natuurlijk duizenden verschillende fotolijstjes en soms is het moeilijk om te kiezen. Hoe weet je nou welk fotolijstje het beste bij jou in jouw interieur past? Hieronder vind je een rijtje met een paar verschillende soorten fotolijstjes en in welk type interieur ze het best passen.

Passe-Partouts

Een passe-partout is een fotolijstje waarin de foto beter tot zijn recht komt door middel van een omlijning van karton die de ruimte tussen het lijstje en je foto vult. Een passe-partout past het best in een Scandinavisch interieur. Dat komt omdat er in een Scandinavisch interieur de focus wordt gelegd op rustige kleuren en natuurlijke materialen. Ook het kleurenpalet van een Scandinavisch interieur bestaat uit wit, grijs, zwart en hout. Wat ook erg mooi terugkomt in een passe-partout. In een passe-partout zit natuurlijk karton wat de illusie van hout kan geven. Ook past een passe-partout goed in een landelijk interieur. Waar de kleuren wit, beige en natuurlijke kleuren tot zijn recht komen. Die zie je ook weer terug in een passe-partout en daarom past deze zo goed in een landelijk interieur.

Wissellijsten

Wissellijsten zijn fotolijsten waarmee je makkelijk kan wisselen van foto. Dit is ideaal voor een industrieel interieur. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van metaal en robuuste elementen. Wissellijsten hebben vaak een aluminium rand waardoor je makkelijk van foto’s kunt wisselen. Daarom passen wissellijsten zo goed in een industrieel interieur. Maar dat niet alleen. Ook in een Mid-century modern interieur zouden deze wissellijsten goed tot zijn recht komen. In een Mid-century modern interieur ligt de focus op zuivere lijnen en natuurlijke vormen. Ook wordt er in een Mid-century interieur op een creatieve manier nieuwe materialen zoals aluminium in het interieur verwerkt.

Collage fotolijsten

Collage fotolijsten zijn fotolijsten waar je meerdere verschillende foto’s in kunt stoppen. Eigenlijk passen collage fotolijsten in bijna ieder interieur. In een shabby chic interieur staat een collage fotolijst erg goed vanwege het kleurenpalet waar vooral wit en pasteltinten in voor komen. Collage fotolijsten komen in verschillende kleuren waardoor het in ieder interieur past. Er zijn collage fotolijsten met een houten lijst, wat erg goed staat in een landelijk interieur en een industrieel interieur. Ook zijn er zwart collage fotolijsten die in een Scandinavisch interieur en in een Mid-century interieur passen. Met collage fotolijsten kun je eigenlijk alle kanten op. Als je de kleuren van de lijsten maar op jouw interieur instelt.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.