Wat zijn de redenen voor een woningontruiming?

Bij een woningontruiming moet een huis geheel leeg worden gemaakt. Je kunt dit zelf doen, maar het is een tijdrovende en intensieve klus die bovendien veel fysieke inspanning kost. Daarom besteden mensen dit vaak uit bij een professionele ontruimingsservice. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een woning moet worden ontruimd. Ontdek in dit artikel de redenen voor ontruiming en hoe het project precies in z’n werk gaat.

Redenen om je woning te laten ontruimen

Soms moet een seniorenappartement worden ontruimd vanwege een overlijden. Dan is het nodig dat het pand binnen korte tijd leeg komt te staan zodat er nieuwe bewoners in kunnen. Ook naar aanleiding van een verhuizing kan er een team ontruimers worden ingeschakeld. Vaak vraagt de huurbaas of eigenaar van een huurwoning om het huis geheel leeg op te leveren. Wanneer je geen tijd hebt om spullen die je niet meer wil meenemen naar je volgende huis een bestemming te geven kun je deze klus makkelijk uit handen laten nemen door een professioneel team. Zij weten de beste bestemming voor spullen die nog waarde hebben, en die weg kunnen worden gebracht naar een goed doel of het grofvuil. Ook maken zij het pand bezemschoon. Daarnaast biedt een ontruimingsbedrijf nog vele andere diensten. Lees hier meer informatie over woningontruimingen. 


Het kan daarnaast voorkomen dat een woning zeer vervuild of verwaarloosd is. Ook dan kan een woningontruiming worden gedaan om het huis weer leefbaar te maken.

Woningontruiming door huurachterstand

In bovenstaande gevallen gaat het om vrijwillige ontruiming. In sommige gevallen moet een huis ook noodzakelijk tegen de wil van de huurder in worden ontruimd naar aanleiding van huurachterstand. Zo’n uithuiszetting kan alleen door de rechter worden bepaald en dit kan pas worden doorgezet nadat de huurder drie maanden geen huur heeft betaald en er een rechtszaak is geweest. In dit geval wordt de huurder letterlijk op straat gezet, en zijn alle kosten voor de ontruiming en de deurwaarder voor de huurder zelf. Een situatie die je maar beter kunt voorkomen dus!

Wat gebeurt er precies bij een ontruiming?

Aan de hand van een bezichtiging wordt er met de vakmannen een taxatie gedaan van de inboedel en een planning gemaakt. Bij een akkoord worden de taken verdeeld over verschillende opruimploegen. Hierbij wordt goed rekening gehouden met de wensen van de huurder of nabestaanden. Als de woning leeg is wordt het huis schoongemaakt en worden ook eventuele aanvullende werkzaamheden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het weghalen van schroeven haakjes en gordijnrails.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.