Waarom kiezen voor een zit sta bureau

Hoeveel uur per dag besteedt je aan je computer aan het werken of studeren? Als je op kantoor werkt, zit je minimaal acht uur achter je computer. In werkelijkheid zullen kantoormedewerkers gemiddeld tien uur of langer zitten, zowel op kantoor als thuis. Zeker in de situatie waarin je gevraagd wordt om op afstand te werken. Je kunt waarschijnlijk de hele dag zitten op een goed bureaustoel, niet alleen voor werk, maar ook voor andere vrijetijdsdoeleinden, zoals video’s kijken, spelletjes spelen of socializen tijdens een videogesprek. Maar weet je hoe langdurig zitten je kwaliteit van leven beïnvloedt?

Lang zitten kan een negatieve invloed hebben op je houding en gezondheid, zoals een hoger risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes. Bovendien heeft deze gewoonte niet alleen invloed op je stofwisseling, maar ook op je mentale toestand, zoals angst en depressie. Het ergste van alles is dat langdurig zitten ook een vroege dood kan veroorzaken. Het is bekend dat langdurig zitten het nieuwe roken is. Daarom wordt een zit sta bureau een van de effectieve manieren om de negatieve effecten van langdurig zitten te vermijden. Er zijn minstens drie redenen waarom een ​​zit sta bureau zo belangrijk is en je wordt aangeraden er een te hebben.

Drie redenen om voor een zit-sta bureau te kiezen

Zit-sta bureau is een mechanisch bureau dat je naar wens in hoogte kunt verstellen. Hier zijn drie redenen waarom je een zit-sta bureau nodig heeft:

1. Voorkom stofwisseling en lichamelijke aandoeningen
Mensen zijn ontworpen om rechtop te staan. Staand werken helpt je ​​cardiovasculaire systeem en darmfunctie effectief te werken. Staand werken versterkt ook je botten en de spieren van je onderste ledematen. De vuistregel is om minimaal 2 uur staand te werken in 8 uur werkuren.

2. Vermijd een slechte houding
Je kunt de hoogte van je computer aanpassen aan je ooghoogte. Dit voorkomt een slungelige houding. Hoewel je de zithoogte ook kunt verstellen, heeft een zit-sta bureau meestal meer hoogtebereik dan de stoel. Het dekt dus de lengte van de meeste mensen.

3. Voorkom een ​​slechte geestelijke gezondheid
Een studie uit 2014, gepubliceerd in gezondheidspsychologie, toonde aan dat mensen die rechtop zitten de neiging hebben om hun zelfrespect, alertheid, humeur en initiatief te vergroten dan degenen die gebocheld zitten. Een zit-sta bureau biedt je alle voordelen van rechtop zitten of staan.

Aanvullende informatie voor zit-sta bureau

Voor je gemak is er ook een zit-sta bureau dat elektrisch wordt aangedreven. Dit bespaart je zeker tijd om de hoogte aan te passen. Daarom is een zit-sta-bureau een geweldige langetermijninvestering, niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je productiviteit.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.