Vijf natuurlijke manieren om je badkamer schoon te maken

Het schoonmaken van de badkamer is een huishoudelijk karwei waar de meesten van ons tegen opzien. Als één van de drukste en belangrijkste kamers in huis, kan het veel tijd en moeite kosten om goed schoon te maken.

Met zoveel verschillende soorten oppervlakken om schoon te maken, heb je verschillende producten nodig om goed werk te leveren. Heb je je zelf ooit afgevraagd hoe al die agressieve chemicaliën jouw gezondheid en de gezondheid van jouw gezinsleden beïnvloeden, om nog maar te zwijgen van het milieu?

Gelukkig zijn er milieuvriendelijke oplossingen voor het reinigen van de badkamer die je daadwerkelijk geld kunnen besparen, aangezien ze thuis al in de kast liggen. Hier zijn vijf natuurlijke manieren om jouw badkamer sprankelend schoon te maken.

1. Toilet

Het toilet schoonmaken kan een uitdaging zijn, maar het natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) in je keukenkast is meer dan voldoende. Wanneer het met water wordt gemengd, snijdt de soda door vuil en vet. Maar als het puur wordt gebruikt, is het licht schurend, dus het kan worden gebruikt om moeilijke vlekken weg te schrobben.

Om je toilet schoon te houden, doe je gewoon acht theelepels natriumbicarbonaat in de toilet en laat je het een nacht staan. Je kunt ook een theelepel op een vochtige doek strooien om de toiletbril en de stortbak schoon te maken en deze vervolgens droog te maken met een doek.

2. Badkamervloer

Of je nu laminaat of keramische tegelvloeren hebt: witte schoonmaakazijn is een uitstekende reiniger, omdat het een natuurlijk ontsmettingsmiddel en vlekverwijderaar is. Pak een emmer en meng acht theelepels azijn met drie liter heet water. Dweil vervolgens de vloer zoals je normaal zou doen.

3. Muurtegels

Het zuur in citroensap geeft de vrucht zijn zure smaak en maakt het een kosteneffectieve, fris ruikende reiniger. Het is gemakkelijk om zeepresten van je tegels te verwijderen. Snijd een citroen in twee helften. Je moet de tegels gewoon met een gesneden citroen wrijven en ze afspoelen met gewoon water.

Het reinigen van gekleurd voegwerk is niet zo eenvoudig. Het kost wat meer tijd. De beste manier om dit te doen, is door eerst een vloeibare pasta te maken met natriumbicarbonaat en water. Schrob vervolgens voorzichtig de vlek met een oude tandenborstel. Spoel af met gewoon water nadat je klaar bent.

4. Badkamerspiegel

Tegenwoordig bevatten veel spiegel- en glasreinigingsproducten azijn als actief ingrediënt. Dus waarom zou je niet gewoon azijn gebruiken? Krijg die spiegels en ramen sprankelend met een simpele 50/50 oplossing van water en azijn in een oude spuitfles. Spuit deze zelfgemaakte oplossing op de spiegel. Schrob vervolgens met doek voor een geweldig resultaat.

Je kunt ook zuiveringszout gebruiken om je badkamerspiegel schoon te maken. Deze zelfgemaakte reiniger staat garant voor een smetteloze, sprankelende spiegel. Strooi een kleine hoeveelheid zuiveringszout over een vochtige spons. Wrijf vervolgens met de spons over de spiegel. Veeg vervolgens de spiegel af met een schone doek met gewoon water. Gebruik ten slotte een afveegdoek om de spiegel af te drogen en voltooi de reiniging.

5. Hoe kun je de lucht in jouw badkamer opfrissen met natuurlijke producten?

Het is niet nodig om een ​​luchtverfrisserspray te pakken om geuren te verdoezelen met synthetische geuren. Het simpelweg aansteken van een lucifer is een goede manier om met onaangename geurtjes om te gaan. De zwavelachtige geur van de ontsteking drijft alle slechte geuren weg.

Voor een langdurigere geur, dep je gewoon wat van je favoriete etherische olie op je badkamerlampen. Wanneer je het licht inschakelt, zal de warmte van de lamp de geur verspreiden en een aangenaam aroma achterlaten.

Hierboven zijn 5 natuurlijke manieren om je badkamer schoon te maken. Sommige producten zoals natuursteen hebben wat meer onderhoud nodig. Deze hoor je te impregneren met een speciaal impregneermiddel. Wanneer vragen hebt over het schoonmaken van je badkamer met de juiste middelen of wanneer je meer informatie wilt, ga dan in ieder geval naar je badkamerspecialist voor de tips, adviezen en de juiste onderhoudsproducten.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.