Verschillen tussen een opstalverzekering en inboedelverzekering

Het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke schade de verschillende soorten verzekeringen dekken. Welke verzekering dekt het verlies van elektronica na een inbraak? Bij welke verzekeraar kun je terecht, wanneer er brand in huis uitbreekt? Enzovoorts. Daar komt bij, dat het niet altijd noodzakelijk is om alle verzekeringen af te sluiten. Een verhuurder kan bijvoorbeeld al een glas- en opstalverzekering voor je woning hebben afgesloten. Zou je dit zelf ook doen, dan betaal je onnodig veel premie! In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer je een koopwoning hebt, is het sterk aan te raden om beide soorten verzekeringen af te sluiten.

De dekking van een opstalverzekering voor woningen

Een opstalverzekering voor woningen dekt doorgaans de vaste elementen van een huis. Op het moment dat de woning afbrandt, zorgt de verzekeraar waar je de opstalverzekering hebt afgesloten dat de woning opnieuw gebouwd kan worden. Je kunt bij vaste elementen denken aan de badkamer, de keuken en bijvoorbeeld de kozijnen voor ramen en deuren. Lees meer over de opstalverzekering op Overstappen.nl.

Onduidelijkheid over dekking opstalverzekering

Soms bestaat er enige verwarring over de definitie van vaste elementen. Een schutting zou je immers uit de grond kunnen halen en mee kunnen nemen naar een volgend huis. Hetzelfde geldt voor de vloer en bijvoorbeeld raamdecoratie. In veel gevallen worden dergelijke elementen gedekt door de opstalverzekering, daar ze bij de woning horen.

Inboedelverzekering biedt dekking voor losse elementen

Sluit naast een opstalverzekering een inboedelverzekering af. Waar de opstalverzekering de vaste elementen binnen en buiten je woning dekt bij schade, doet een inboedelverzekering dat voor de losse elementen. Zou er brand uitbreken, dan kun je via de verzekeraar waar de inboedelverzekering is afgesloten een vergoeding krijgen voor de aankoop van een nieuwe inboedel. Vaak wordt hierbij de dagwaarde van de spullen in huis vergoed. Zoek jij nog een inboedelverzekering? Zoek de juiste inboedelverzekering via Overstappen.nl.

Sommige verzekeraars bieden een volledig woonpakket aan. Op deze manier ben je in een keer goed gedekt voor schade aan je woning door een brand, inbraak of bijvoorbeeld natuurgeweld. Onder zo’n woonpakket vallen de inboedelverzekering, de opstalverzekering en vaak een glasverzekering. Ook een aansprakelijkheidsverzekering kan interessant zijn naast het woonpakket.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.