Tips voor je nieuwe woning!

Ga je binnenkort verhuizen en kun je niet wachten om te gaan genieten van je nieuwe plekje? Verhuizen kan erg leuk zijn: een nieuwe start in een nieuwe woning kan ontzettend veel nieuwe energie geven! Ook het inrichten van een woning is een leuke taak om te doen, maar toch is een beetje hulp en tips nooit verkeerd! In dit artikel lees je enkele tips die van pas kunnen komen bij de verhuizen.

Praktische zaken

Naast het verhuizen van je spullen, moeten er bij een verhuizing ook praktische zaken worden geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je adreswijziging op tijd doorgeeft aan de gemeente en overige instanties. En kijk er ook naar of en hoe je je energiecontract en je internet kunt meeverhuizen naar je nieuwe woning. Het is namelijk vervelend wanneer het blijkt dat dit niet kan, of dat dit een aantal dagen of weken duurt. Het scheelt een hoop stress wanneer je deze zaken op tijd al geregeld hebt.

Inrichting

Wanneer je gaat verhuizen, komt ook de inrichting van je nieuwe woning om de hoek kijken. Wat voor inrichting vind je fijn? Wat voor kleuren staan mooi in de woning? Maak van tevoren een plan met wat je wil aanpassen in de nieuwe woning. Het is namelijk onhandig wanneer alle meubels er al staan, en je dan bedenkt dat je toch een andere kleur op de wand had gewild. Denk dus goed na over de volgorde. Ook de vloer is bijvoorbeeld iets om aan het begin al goed te regelen, zodat je daarna de meubels kunt verhuizen.

Meubels

Over de meubels gesproken: het is een tip om eerst de grote en zware meubels neer te zetten. Wanneer je deze plaatst, is het daarna tijd om lichtere meubels, zoals een salontafel of meubelkastjes, te plaatsen in je woning. Omdat deze een stuk lichter zijn en het daardoor minder moeite kost om deze te verplaatsen, kun je hiermee gaan experimenteren. De zwaardere meubels hoef je dan niet meer te verplaatsen. 

Bescherming

Het is erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Het is ontzettend vervelend wanneer je te maken krijgt inbraak of diefstal. Ook is het erg naar wanneer je schade aan je woning krijgt door bijvoorbeeld brand of een overstroming of lekkage. Dit wil je natuurlijk proberen te voorkomen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een Ajax alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan op de meldkamer worden aangesloten, maar kan ook direct doormelden naar een mobiel zonder abonnement. Er zijn verschillende sensoren voor bewegingsdetectie maar ook rookmelders en sirenes. De levensduur van de back-upbatterij is maximaal 10 uur. Het systeem is bovendien eenvoudig te installeren en bedienen.

Veel woonplezier!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.