Tips voor je nieuwbouwhuis

Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog brengen we je van een aantal zaken op de hoogte. We spreken hierbij uit ervaring dus lees deze blog dan ook goed door als je ene nieuwbouwwoning gaat kopen.

De locatie

Denk goed na over de locatie van je nieuwbouwhuis. Ligt deze gunstig in vergelijking met je werklocatie? Ben je dicht in de buurt van supermarkten en in welke buurt kom je eigenlijk terecht? De plaatjes kunnen er prachtig uit zien, maar het is belangrijk om deze in perspectief te plaatsen de juiste context te schetsen om tot een goed beeld te komen van de locatie.

De indeling van je huis en tuin

De art-impressies die je ziet, geven vaak een vertekend beeld. Kijk goed naar de indeling van het huis en de tuin van jouw bouwnummer. Meet ook alles even goed na zodat je exact weet wat bijvoorbeeld de ruimte is in je huis of de lengte van je tuin.

De prijs

Op een gegeven moment zullen de prijzen bekend worden. Houdt er rekening mee dat de prijs van het huis nog kan oplopen door al het meerwerk dat je kiest. Bijvoorbeeld een uitbouw, andere deuren of aanpassingen qua muren en leidingwerk. Je kunt er gerust 10.000 euro bij optellen als je aanpassingen laat doorvoeren. Belangrijk om rekening mee te houden dus!

Wat wordt er opgeleverd?

Kijk ook goed na hoe je huis precies wordt opgeleverd. Wordt het huis casco opgeleverd? Of zit er al een badkamer en keuken in?

Als laatste tip willen we je meegeven om een makelaar of adviseur te zoeken die je begeleidt

Zoek een makelaar die je begeleidt. Uit ervaring kunnen wij Makelaar de Boer uit Elburg van harte aanraden.

Een nieuwbouwhuis kopen is superleuk, maar er zal ook een spannende tijd aanbreken. Komen de financiën bijvoorbeeld rond? Voor de keuze en de definitieve beslissing kun je de tips gebruiken die wij je hebben voorgelegd. Hopelijk maakt het de keuze een stukje makkelijker.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.