Tips om muren streeploos te verven

Bent u bang om strepen te krijgen op uw muur na het verven? Dan hebben wij hier enkele tips die u naar een mooi en streep loze muur gaan helpen.

Oorzaken strepen op uw muur

Het is lastig om erachter te komen wat de strepen op uw veroorzaken. Wat er mee te maken kan hebben is de snelheid waar mee u verft. Het kan namelijk voorkomen dat als u te langzaam verft kan de verf te snel opdrogen wat ervoor zorgt dat het verf niet de kans krijgt om mooi in elkaar op te vloeien. Hoe snel de verf opdroogt heeft ook onder anderen te maken met de zuigende werking van de muur. Hierdoor is het ook niet verstandig om met te warme temperaturen te gaan verven. De beste temperatuur om te verven ligt tussen de 10 en 20 graden.

Wat ook een oorzaak kan zijn van strepen op uw muur is te weinig verf gebruiken bij het verven van uw muur. Dit zorgt ervoor dat er geen goede dekking ontstaat en kunnen er strepen ontstaan ook heeft de hoeveelheid verf invloed op de verwerkingstijd dat ook weer kan zorgen voor strepen.

Tips tegen strepen op uw muur

Tip 1: zorg altijd dat u de muur in een keer afmaakt, de grootste kans op strepen komt doordat u niet in een keer de muur verft kan de verf niet mooi egaal opdrogen en is de kans op strepen erg groot.

Tip 2: voldoende verf hebben, zorg ervoor dat op uw kwast/ verfroller voldoende verf zit. Dit zal er ook voor zorgen dat de verf egaal wordt verdeeld over uw muur.

Tip 3: verf van boven naar beneden, om ervoor te zorgen dat de muur egaal en streeploos geverfd wordt kunt u het beste vanaf boven naar beneden verven. Geef ook niet te veel kracht met het verven dat kan ook voor strepen zorgen.

Tip 4: gebruik kwalitatief goede verf, misschien denkt u wel is waardoor zit er soms zo een groot prijsverschil in verschillende soorten verf merken. Dit komt door de kwaliteit zo kan een goedkope verf bijvoorbeeld te dun of te waterig zijn en zal het eerder strepen achterlaten.

Tip 5: verf op nat verf, het is belangrijk dat als u de 2e laag gaat verven de 1e laag nog niet helemaal is opgedroogd maar nog een beetje nat is dit zorgt voor een mooier en egaler resultaat. Nu zullen beide lagen mooi opdrogen.

 

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.