Robuuste eikenvloer laten leggen

Het hebben van een robuuste eiken vloer uit Eindhoven is tegenwoordig een trend. Deze soort vloer wordt het meest geproduceerd en verkocht op dit moment. Dit komt omdat ze perfect passen bij het hedendaagse interieur wat men in huis heeft. De robuuste eiken vloer zorgt voor een heel natuurlijk interieur dat in elk huis past en heel gangbaar is. Het zorgt voor rust en sfeer wanneer het op de juiste manier gedaan wordt.

De duurzaamheid van een robuuste eikenvloer

Een belangrijk woord in de mond van hedendaagse consumenten is ‘duurzaam’ en laat een houten vloer nou net duurzaam zijn. Dit komt doordat houten vloeren gemaakt worden van gerecycled hout maar ook verkapt hout waardoor er geen nieuwe bomen gekapt hoeven te worden voor je vloer. Zelfs al wordt er hout voor je vloer gekapt wordt dit vaak in Europa zelf gedaan waardoor het niet ver hoeft te reizen voordat het verwerkt kan worden. Dit integendeel van eerdere houtenvloeren waarvan het hout uit de regenwouden werd gebruikt. Dit wordt nu amper tot niet meer gedaan. Ook de levensduur van een houtenvloer is verlengd naar zo’n honderd jaar. Houten vloeren worden afgewerkt met was, olie of lak, daardoor wordt de vloer bestand tegen viezigheid maar ook vochtigheid. Door de vloer goed schoon te houden en eens in de paar jaar goed laat in oliën blijft hij in een goede staat.

Onderhoudsvriendelijkheid

Een robuuste eiken vloer is goed te onderhouden. Zoals je hierboven al kon lezen is een houten vloer tegenwoordig afgewerkt met was, olie of lak waardoor de vloer veel minder snel beschadigd wordt. Dit zorgt ervoor dat er veel minder onderhoud nodig is als vroeger waar een houtenvloer regelmatig gepoetst en opnieuw moest onderhouden worden. Tegenwoordig is een houtenvloer veel beter beschermd tegen beschadigingen door het gebruik van onderhoudsolie. Deze olie zorgt ervoor dat de vloer mooi en onbeschadigd blijft.

De unieke uitstraling

Een robuuste eiken vloer geeft een moderne maar ook authentieke uitstraling aan een woonkamer. Nu de vintage trend weer helemaal terug is gekomen is een robuuste vloer ook weer helemaal in de mode. Doordat het hout vaak verouderd is of verouderd lijkt geeft het een hele natuurlijke gehavende uitstraling. Het geeft karakter aan je huiskamer en past in elk interieur omdat het zo toegankelijk is. Denk hierbij aan een minimalistisch, modern maar ook in een Scandinavisch interieur past een eikenvloer perfect en heeft het een prachtig effect.

Robuuste eiken vloeren worden verkocht als massieve vloeren maar ook als lamelparket. De prijzen verschillen van 19,99 euro per m2 tot 27,99 per m2. Deze vloeren zijn dus wel aan de prijzige kant maar zijn zeker de moeite waard om op zijn minst te overwegen en daarbij te bekijken.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.