PVC click of toch de verlijmde variant?

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van een PVC vloer, dan heb je nog een keuze te maken tussen PVC click of de verlijmde variant. Voor beide uitvoeringen is wat te zeggen uiteraard, want een vloer van PVC is gewoon een vloer van de beste kwaliteit. Voor beide vloeren geldt eveneens dat ze altijd op een volkomen vlakke ondergrond gelegd moeten worden. PVC click is een variant die je overigens prima zelf op de vloer aan kunt brengen. Hoe dan ook, aan een PVC vloer heb je heel erg lang plezier want de levensduur is ongekend. Alleen dat is de aankoop al waard.

Je neemt de vloer zo mee als je gaat verhuizen

Met een verlijmde vloer is er sprake van meer geluiddemping. Aan de andere kant is een PVC click vloer weer eenvoudiger te leggen. Dat betekent eveneens dat je de vloer gemakkelijk mee kunt nemen als je besluit te verhuizen. Je clickt de vloer er niet alleen gemakkelijk in, maar al even simpel weer uit namelijk. Voor het overige bestaat er weinig verschil tussen beide uitvoeringen wat betreft de kwaliteit van de vloer.

Door de houtnerf niet van hout te onderscheiden

Ook PVC click heeft een ijzersterke PU laag en door de houtnerf lijkt het alsof je een houten vloer hebt liggen. PVC click doet het bovendien geweldig samen met vloerverwarming. Daarnaast is het zo goed als onverwoestbaar, waarmee de langere levensduur dus verklaard is. Dat maakt dat je ook PVC click vaker en vaker terugziet in ruimtes die industrieel gebruikt worden. Ook nu is de PU-toplaag belangrijk.

Heel erg gemakkelijk te onderhouden en prima geluid dempend

Kies je voor PVC click, dan kies je voor een vloer die vuilafstotend is en die vlekken weert. Het onderhoud is ook al een fluitje van een cent. Met een stofzuiger en een dweil heb je de producten in huis om de vloer te onderhouden, meer is niet nodig, PVC is ook nog eens antislip en kan heel goed tegen water. Daarom zie je de vloeren ook al vaker in badkamers en keukens. Er zijn heel erg weinig plekken waar een PVC vloer niet gelegd zou kunnen worden.

Verlijmd of PVC click, kwestie van persoonlijke smaak

Tegenstanders zeggen dat PVC dan wel veel voordelen biedt maar dat het toch vooral ook wat duurder is. Klopt, maar daarentegen is wel weer sprake van een langere levensduur. Bereken je de prijs per jaar dan zal de PVC vloer eerder goedkoper zijn dan alle andere vloeren. Met een dergelijke vloer koop je ook nog eens een vloer die geluid dempt, zelfs als je op naaldhakken loopt. Koop je een PVC vloer, dan koop je een van de beste vloeren die beschikbaar is. De keuze die je maakt tussen een verlijmde versie en PVC click is een persoonlijke. Het is wel een voordeel dat de click versie ook makkelijk mee te nemen is, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Het zou reden kunnen zijn om voor deze uitvoering te kiezen.

Persoonlijk advies nodig? Vraag het de specialisten van Vloer & Raamdecor!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.