Nieuwe look voor je woonkamer

Wij waren al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe look in onze woonkamer. We kwamen op het idee om ons interieur te veranderen door nieuwe meubels aan te schaffen, maar we kozen er eveneens voor om het een en ander te combineren met een zogenaamd statement piece. Een opvallend pronkstuk in je interieur dat veel impact zal  maken. Bijvoorbeeld een kunstwerk op een pilaar, een opvallend kunstwerk aan de muur, dingen die onmiddellijk in het oog springen. Een grote planten-pot met een echt grote plant is ook een echt statement piece. 

Inspiratie

Wij deden inspiratie op bij woonwinkel Almelo. Er was zoveel te zien en wat erg fijn was dat vrijwel alles onder één dak te vinden is, zodat je gelijk van alles kunt combineren. Voor ons is het statement piece een erg opvallende designstoel geworden. De stoel valt onmiddellijk op als je de woonkamer binnenkomt. En, de stoel zit ook nog eens heerlijk. 

Woontrends

In 2021 was het ook een trendy de natuur in huis te halen en eigenlijk is het dat nog steeds. Binnen met buiten verbinden, natuurlijke elementen combineren met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld rotan, hout en linnen. We hebben door een prachtige overkapping aan ons huis te bouwen een soort van tweede woonkamer gecreëerd. Om deze extra ruimte nog beter tot zijn recht te laten komen, maakten we de nieuwe look af en kochten we bij Perfect Interiors Delden een grote vaas met 12 prachtige rosé cream rozen die we vervolgens op een pilaar onder de overkapping hebben gezet. Eigenlijk is dit ons tweede statement piece.

Kleur van het jaar

De Flexa kleur van het jaar in 2021 was Brave Ground, een bruine tint die het interieur een stevig fundament geeft. Gecombineerd met de nieuwe meubels, de overkapping en de twee statement pieces hebben we voor de komende jaren een heerlijke rustige basis ontworpen, waar we ons heerlijk in thuis voelen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.