Langer thuis wonen op leeftijd

Mensen blijven op steeds latere leeftijd thuis wonen, het kan ook lastig zijn voor ouderen om hun huis te moeten verlaten. Het in huis kunnen blijven wonen kan dan ook erg belangrijk zijn. Het uit bed kunnen komen wordt steeds lastiger wanneer mensen ouder worden of slecht ter been zijn, vaak is dit een signaal dat mensen niet lang meer thuis kunnen wonen door gezondheidsklachten. Toch is het met een hoog laag bed prima op te lossen. Met het juiste bed kunnen mensen veel langer thuis blijven wonen.

De voordelen van langer thuis wonen voor ouderen

Thuis kunnen blijven wonen is voor veel ouderen erg fijn. Het is financieel vaak stukken aantrekkelijker en de socialen contacten kunnen goed behouden worden. Ook voelen mensen zich in hun vertrouwde omgeving met persoonlijke eigendommen een stuk beter. Zo hoeft er ook niet verhuist te worden en behouden ze het gevoel van zelfstandigheid.

Langer thuis wonen met een hoog laag bed

In veel gevallen kunnen mensen met lichamelijke klachten prima thuis blijven wonen wanneer zij zelfstandig goed uit bed kunnen komen. Met hulp van een hoog laag bed van Bedder is dit perfect te realiseren. Bedder is de specialist op het gebied van hoog laag bedden, seniorenbedden en zorgbedden. 

Het fijne aan deze bedden is dat ze gemaakt kunnen worden geheel naar jouw wens. Ga je voor deelbaar en verrijdbaar, elektrisch, hoog laag of voor het hele pakket?

Hoogwaardig hoog laag bed op maat

Wanneer je langer thuis wilt blijven wonen kan dit zeker worden gerealiseerd door middel van een zorgbed, seniorenbed of hoog laag bed. Een hele uitkomst om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen! We vertellen je nu over elk bed het fijne:

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed dat speciaal op maat gemaakt wordt voor mensen die zelf niet meer op een fijne manier in en uit bed kunnen komen. Langer thuis wonen wordt dan ook zeker mogelijk door de aanschaf van een seniorenbed. De hoogte van dit bed is makkelijk te verstellen, het is dus tegelijkertijd een hoog laag bed. Hierdoor hoef je niet veel inspanning te leveren om met goed fatsoen uit bed te komen. De matras ligt hoger dan de rand waardoor je niet op een harde rand hoeft plaats te nemen.

Wat is een zorgbed?

Een bed dat van alle gemakken voorzien is: een zorgbed! Het heeft een huiselijke uitstraling met de functies die de bedden in ziekenhuizen ook hebben. Doordat ze er zo prachtig uit zien passen ze in ieder interieur. Ook zal het bed geen gevoel van ziekheid of achteruitgang oproepen omdat het er niet uit ziet als een ziekenhuisbed. Thuiszorg kan toch de zorg perfect uitvoeren. Het past in ieder interieur!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.