Landelijke woonstijl: Haal het platteland naar jou thuis

Landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl is de stijl die toch wel wat boers is. Er zijn veel invloeden van het platteland en de natuur terug te vinden in deze woonstijl. Hoe je deze stijl naar binnen kan halen is via materialen, stoffen en kleuren. De materialen die je vooral terug ziet in een landelijke woonstijl zijn natuursteen, hout en natuurlijke materialen. Daarnaast zie je ook veel planten of dierlijke invloeden. Planten en dierenhuiden of vachten kan je meestal wel bij de woonwinkel halen, bijvoorbeeld woonwinkel delden. Wil je nog wat stoerders, maar toch landelijk, dan kan je ook eens kijken naar betongrijs.

Natuurlijke stoffen voor landelijke invloeden

Stoffen zijn een vorm van materialen. Landelijke stoffen zijn stoffen die je gemakkelijk uit de natuur kan winnen. Hieronder vallen katoen, wol en linnen. Hoe je deze stoffen laat terugkomen in huis is helemaal aan jou. Je kan ze in de meubels verwerken, maar bijvoorbeeld ook in de gordijnen of andere accessoires. Voor gordijnen en andere accessoires die van katoen, wol of linnen zijn kan je ook gewoon bij de woonwinkel terecht. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij woonwinkel nijverdal. Als je in je achterhoofd houdt welke kleuren je ook veel in de natuur ziet, is het al helemaal mooi als je deze stoffen in natuurlijke kleuren aanschaft.

Neutrale kleuren aan de basis

Kleuren zijn namelijk ook erg belangrijk bij de landelijke stijl. De landelijke stijl heeft meestal niet heel uitgesproken kleuren. Meestal zijn ze wat neutraler. Erg makkelijk, omdat dit vaak met veel andere dingen samen gaat. Als je de basis neutraal houdt, kan je altijd wat meer uitgesproken zijn met andere dingen als accessoires. Neutrale en landelijke kleuren zijn warme grijstinten, taupe, oud roze en warm wit of kalkwit. Geef de muren deze kleur voor een neutrale basis. Als je dit doet met verf kan je ook eens kalkverf of krijtverf gebruiken voor een leuk effect op de muur.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.