Kun je poly rotan in de winter buiten laten staan?

De afgelopen weken krijgen we steeds meer e-mails van klanten die willen weten of ze hun poly rotan meubelen in de winter buiten kunnen laten staan. Ze hoorden vaak dat polyrotan in de winter broos zou worden bij temperaturen onder het vriespunt en uiteindelijk zou kunnen breken. Maar is dat ook waar?

Het goede nieuws eerst: ja, u kunt uw polyrattan tuinmeubelen ook in de winter in de tuin laten staan. De kunststofvezel neemt geen vocht op en hoogwaardige merkvezels zijn bestand tegen een temperatuur van tweecijferige min graden, waardoor deze tuinmeubelen met gemak een Midden-Europese winter buiten kunnen doorstaan. Voorwaarde hiervoor is echter dat de tuinmeubelen van polyrattan niet onder druk komen te staan ​​als de temperatuur onder nul komt. Wat betekent dat concreet? U moet niet op het meubel gaan zitten zodra de temperatuur onder 0°C zakt, omdat de strengen bij min-temperaturen kunnen breken en tegelijkertijd stress kunnen veroorzaken. Nu komt de mogelijkheid om in de winter op je tuinmeubelen te zitten niet zo vaak voor.

Als u echter een winterbarbecue plant, dient u hier rekening mee te houden en eventueel andere tuinmeubelen of warmtestralers en dergelijke te gebruiken om de temperatuur bij de zithoek te verhogen. Vooral als er al sneeuw ligt, wordt de zonnestraling van de winterzon weer teruggekaatst. Een beschermhoes beschermt het polyrattan niet alleen tegen vorst in de winter, maar ook tegen overmatige UV-straling. Daarnaast zorgt een goed bevestigde beschermhoes ervoor dat katten, marters en andere kleine dieren het zich niet gemakkelijk kunnen maken op je lounge- of tuinstoel. Dit beschermt uw meubels tegen het gewicht van het dier, maar ook tegen vuil en krassen. Voordat u uw poly rattan meubelen afdekt, verwijdert u alle textiele elementen, d.w.z. bekleding en kussens, en bergt u deze op in een droge opslagplaats, aangezien zowel vorst als de hoge luchtvochtigheid in de winter uiteindelijk kan leiden tot schimmelvlekken op de poly rattan contactoppervlakken.

Dus als grootformaat loungemeubels te volumineus zijn om binnen op te bergen, kun je ze in de winter ook buiten opbergen als je bovenstaande instructies volgt.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.