Kamer afscheiden met een bamboescherm

Het kan zijn dat het je soms te druk wordt in huis. Een rommelig hoekje hier en een iets te druk hoekje daar. Een oplossing om dit te verbergen kan een kamerscherm zijn. Je kunt ze gebruiken als decoratie, maar ook als een praktische inrichting. Waarom heb jij een kamerscherm nodig? En waarvoor is het allemaal te gebruiken? Dat lees je hieronder!

Wat is een kamerscherm?

Een kamerscherm is een scherm met meerdere panelen die aan elkaar bevestigd zijn door middel van scharnieren. De panelen kunnen van bijna elk materiaal gemaakt worden. De originele varianten zijn gemaakt van rijstpapier met daarop beschilderde prenten of afbeeldingen. Tegenwoordig worden de schermen gemaakt van canvas op een houten frame.

Het doel van een kamerscherm is om een deel van een ruimte te scheiden en zo privacy te creëren. Vroeger werd het gebruikt als een ruimte om je om te kunnen kleden. Het werd niet alleen daarvoor gebruikt, maar ook om ziekenhuisbedden van elkaar te scheiden.

Het is dus wel duidelijk dat als je een kamer wil afscheiden, dat je gewoon een kamerscherm moet gebruiken.

Multifunctionele kamerschermen

Het is al duidelijk dat een kamerscherm voor meer dient dan je zou denken. Een kamer afscheiden is de meest voor de hand liggende functie. Een kamerscherm van bamboe is een perfecte kamerverdeler met een fijne en leuke uitstraling. Het bamboe blokkeert het zicht en hierdoor is het een goede afscheiding. Dit scherm van bamboe dient dus eigenlijk voor twee functies. Een kamer afscheiden en voor het omkleden.

Het juiste kamerscherm kun je ook gebruiken als decoratie in je huis. Denk aan een Japans kamerscherm. Zo’n kamerscherm is licht doorlatend en oogt dus heel licht en luchtig in je kamer.

Ook zijn er schermen die water- en windvast zijn. Deze schermen zijn dan gemaakt van een stalen poedercoating frame met een kunststoffen doek. Ze zijn bestendig tegen de wind en waterafstotend. Leuk voor in de tuin en een echte hulp tegen de wind. Lekker knus achter het scherm en laat die wind maar gaan.

Sommige kamerschermen zijn ook gemaakt en bestendig als een groot schilderij. Verschillende afbeeldingen en printjes op een XXL-kamerscherm. Leuke en vooral originele wanddecoratie. Een kamerscherm kan ook dienen als een promotiemiddel. Veel schermen kun je zelf ontwerpen en hierop je eigen tekst, tekening of logo op plaatsen. Denk eraan om dit scherm mee te nemen naar een beurs of om hem op de werkvloer te plaatsen, zodat veel ogen het kunnen zien en zo geïnfluenced kunnen worden.

Een kamerscherm dient dus niet alleen als functie om een kamer af te scheiden, maar ook nog veel meer dan dat. Bedenk waarvoor je het gebruiken wil en baseer daarop welk soort kamerscherm je gebruiken wil.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.