Hoe kies ik de perfecte fotolijst?

Met fotolijsten in je interieur kun je je mooiste herinneringen en favoriete momenten uit je leven vereeuwigen. Fotolijsten voegen meer sfeer toe aan je woning en zorgen voor een persoonlijke twist. Er valt heel wat te kiezen wanneer het gaat om fotolijsten. En dat is maar goed ook, zo is er altijd wel een lijst te vinden dat bij je in te lijsten foto past, je interieur en natuurlijk je persoonlijke smaak. Maar hoe kies je de perfecte fotolijst? Daarvoor hebben we een rijtje met tips opgesteld.

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een fotolijst

Om de ideale fotolijst te vinden, moet je rekening houden met verschillende aspecten. Iedere keuze heeft een effect op je uiteindelijke keuze. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten.

1.      Neerzetten of ophangen?

Als je hebt bedacht wat voor foto, poster, quote of tekening je wilt inlijsten, dan is een volgende logische vraag; ga je deze neerzetten of ophangen? Heb je een lege ruimte in een open kast? Een kale plek aan de muur? Of liever een mooie plek in de hal versieren met een persoonlijke touch? Niet ieder lijstje kan zowel neergezet worden of opgehangen worden. Lees daarom goed de beschrijving van het product door.

2.      De juiste maat

Het is daarnaast belangrijk om de juiste maat lijst te vinden. Doorgaans worden kleine foto’s afgedrukt in 10×15 of 13×18 centimeter. Voor deze afmetingen zijn altijd wel geschikte fotolijsten te vinden. Ben je op zoek naar een niet-standaard maat? Bij Lijstentoko.nl bieden ze een ruim assortiment in diverse afmetingen. Ook speciale afmetingen zijn verkrijgbaar.

3.      Wel of geen passe-partout?

Een volgende vraag die je jezelf moet stellen is, wel of geen passe-partout? Een passe-partout is een stukje witruimte tussen het lijstprofiel en de foto. Dit zorgt voor een rustiger beeld en geeft het meer totaal meer body. Een passe-partout kan bovendien een goede uitkomst bieden bij foto’s welke niet helemaal voldoen aan de afmetingen van het lijstje. Heb je een vierkante foto van 10×10 centimeter, maar een lijstje van 20×20 centimeter? Door een passe-partout aan te schaffen, past jouw foto perfect in dit lijstje.

4.      De gewenste stijl en kleur

Fotolijsten zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en kleuren. Heb je een industrieel interieur? Hier passen industriële fotolijsten bij in kleuren zoals zwart, wit, grijs of zilver. Liever een luxe uitstraling? Kies dan een lijstje met gouden randje of details. Bij een landelijke uitstraling passen de traditionele houten fotolijsten zeer goed. Uiteraard zijn er ook hele vrolijke fotolijsten in knalkleuren zoals rood, geel, roze, groen of blauw.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.