Een kleine keuken inrichten? Dit zijn de mogelijkheden!

De mogelijkheden waarover je beschikt om een keuken in te richten zijn in de praktijk altijd sterk afhankelijk van de hoeveelheid aan ruimte die je voor handen hebt. Dat spreekt voor zich. Het is mede omwille van deze reden dat een kleine keuken inrichten in de praktijk altijd de nodige voorbereiding vergt. Heel wat mensen zouden bijvoorbeeld graag in hun keuken de beschikking willen hebben over een kookeiland. In een keuken met beperkte afmetingen is dat echter lang niet altijd even eenvoudig realiseerbaar, integendeel. Het spreekt immers voor zich dat er nog voldoende ruimte voor handen moet zijn om vlot rond de keuken rond te kunnen lopen. In ieder geval, wil jij graag een kleine keuken inrichten? Hou dan altijd rekening met de aangehaalde tips en informatie hier op deze pagina.

Let op met de kleur die je gebruikt

Het feit dat een ruimte niet groot is betekent niet automatisch dat ze niet groot kan ogen. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat je ervoor kiest om een kleur te gebruiken die een ruimtelijk effect creëert. Kleuren die je vooral moet zien te mijden zijn wat dit betreft donkere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, donker bruin en tal van andere vergelijkbare kleuren. Waar kan je dan wel gebruik van maken? Zeer eenvoudig. Een kleur zoals bijvoorbeeld wit of beige kan een uitstekende keuze zijn. Eventueel kan je ook kiezen voor lichtgrijs. Dergelijke kleuren creëren een lekker ruimtelijk effect, zeker wanneer ze worden gecombineerd met grote raampartijen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wil je ook in een kleine keuken toch kunnen rekenen op een ruimtelijk effect? Maak dan voornamelijk gebruik van lichte kleuren.

Een centraal keukeneiland plaatsen is best mogelijk

Het is een groot misverstand dat het niet mogelijk is om in een kleine keuken een keukeneiland te plaatsen. Dat kan wel degelijk, zolang je er maar rekening mee houdt dat er rond het keukeneiland nog voldoende ruimte beschikbaar is om degelijk rond te kunnen lopen. Hier knelt vaak het schoentje. Voordat je over gaat tot het laten plaatsen van een keukeneiland dien je dan ook in de praktijk altijd eerst grondig de afmetingen op te nemen. Voorzie bovendien ook altijd nog een beetje speling. Alleen op die manier kan je er zeker van zijn dat je op een comfortabele manier een keukeneiland in je kleine keuken kan integreren.

Een keuken met keukeneiland koop je via de website van Superkeukens!

Wat met de opbergruimte in een kleine keuken?

Dit misschien wel één van de meest lastige obstakels waar je in een kleine keuken mee kan worden geconfronteerd. Wat moet je nu namelijk precies aanvangen met de opbergruimte in je kleine keuken? In principe heb je op dit vlak verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld alle spullen opbergen in het keukeneiland indien je daarover beschikt. Een andere mogelijkheid is er echter voor kiezen om in de hoogte te werken. Let wel, wanneer je tal van keukenspullen op planken gaat plaatsen zal dat de ruimte breken. Hierdoor kan het ruimtelijke effect deels verloren gaan. Bekijk dus even goed in jouw eigen kleine keuken wat voor jou nu echt de meest interessante optie is.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.