De voordelen van haagplanten

Wie aan planten denkt, denkt aan groen, rust en vooral mooie bloemen die het hele huis en de tuin een heel stuk mooier maken. Het gaat echter niet alleen om mooie bloemen en planten die in een pot staan, maar ook over planten die een groter deel van de tuin versieren, namelijk haagplanten.

Haagplanten zijn over het algemeen niet zo populair als een gewone omheining langs de poort maar het is toch een meerwaarde, ze hebben heel wat voordelen waar mensen niet meteen bij stilstaan.

Privacy

Haagplanten zorgen voor enorm veel privacy op een unieke wijze, afhankelijk van hoe hoog en hoe dicht je ze laat groeien kunnen ze ervoor zorgen dat je op geen enkele manier kan binnenkijken op jouw eigendom. Het vraagt natuurlijk wel even geduld want planten groeien kost tijd, maar het is het meer dan waard als je het eindresultaat krijgt dat je verwacht had.

Rust

Het is algemeen geweten dat planten en bloemen je tot rust brengen, met haagplanten is dit eens zoveel. Omdat ze je omringen ben je allereerst al beschut van wat er zich aan de andere kant afspeelt, en je bent omringt door allerlei geuren en kleuren die ervoor zorgen dat je je helemaal kan ontspannen.

Tip: heb jij weleens planten apps gebruikt? Bekijk hier de handigste planten apps van dit moment.

Onderhoud

Je kan het niet onder stoelen of banken steken, planten hebben verzorging nodig, al valt dit bij haagplanten nog best goed mee. Het is natuurlijk wel zo dat je er in de lente, als het wat warmer wordt, iets meer werk aan hebt maar dat beperkt zich tot dan, in de zomer staat alles zo mooi in bloem dat je enkel af en toe eens moet bijknippen, net zoals je zelf naar de kapper gaat.

In de herfst is het dan weer even wat moeite doen om al de gevallen bladeren op te ruimen en ervoor te zorgen dat je tuin tegen de winter kan.

Maar als dit alles dan achter de rug is kan je meteen genieten van de lente die er dan aankomt en ervoor zorgt dat je tuin weer helemaal omringd wordt door de planten die je ieder jaar weer ziet komen.

De verscheidenheid aan planten is groot, dus als je eens iets ander wilt, plant je gewoon een nieuwe plant bij en deze mengt zich dan in de bestaande planten. Op die manier creëer je ieder jaar een hele nieuwe tuin met een gigantische verscheidenheid aan bloemen en planten waar je ieders aandacht mee te pakken krijgt.

Bron: Haag-Heg

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.