De laatste woontrends: Raamhorren

Ondanks dat de zomer net afgelopen is komt deze natuurlijk elk jaar weer net zo goed terug. Kenmerkend aan het voorjaar in de zomer zijn natuurlijk de vele insecten die rondvliegen. Ondanks dat insecten ontzettend nodig zijn voor de natuur en de duurzaamheid, willen wij deze insecten natuurlijk zo veel mogelijk buiten houden. Toch is dat niet altijd even makkelijk omdat er insecten in alle gaatjes en kieren opzoeken om er doorheen te kunnen kruipen in de woning binnen te dringen. Dat betekent niet dat je het niet zo moeilijk mogelijk voor de insecten kunnen maken. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door middel van het nemen van de raamhorren. In deze tekst gaan we je laten zien wat een hor precies is en waarom een hor de insecten zo goed mogelijk buiten kan houden.

Wat is een hor precies?

Wanneer we het hebben over een hor hebben we het over een mechanisme wat vaak voor het raam of voor de deur gemaakt kan worden. Het mechanisme bestaat altijd aan een gedeelte die er voor bedoeld is om vast te maken aan de deur of het raam. De rest bestaat uit het insectenwerende materiaal. Dit is vaak een gaaswijn van de gaatjes zo fijn zijn dat het niet zomaar mogelijk is voor insecten om hier doorheen te vliegen. Tevens is het zo dat er insecten ook niet zomaar kunnen landen op het gaas om alsnog vervolgens door de gaatjes heen te kruipen. Dat maakt het dus een ideaal mechanisme om voor het raam of voor de deur te hangen om de insecten buiten te houden. Er zijn verschillende manieren waarop dit mechanisme vast gemaakt kan worden aan het raam. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een rolhor. Deze versie is het zo dat het gaas naar beneden gehaald kan worden alsof het een rolgordijn is. Dat maakt dat het ga is niet altijd in beeld is maar alleen wanneer je dit zelf wilt. Ook is er de mogelijkheid om te gaan voor een losse versie. Deze kun je in het raam zetten wanneer je dit wilt en wanneer je dus het raam open wilt zetten en insecten buiten wilt houden, maar het is ook mogelijk om deze losse versie uit het raam te halen waardoor deze dus ook niet altijd in beeld is. Daarnaast is er nog een versie die open kan klappen alsof het een soort tweede raam is. Deze is dan weer wel altijd in het zicht.De ideale bescherming tegen insecten.

Bron: Renovatienieuws.nl

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.