De gevolgen van een gehackte website

Het internet speelt inmiddels een grote rol in ieders leven. Vooral door de lockdowns zijn we erg afhankelijk geworden van het online leven. Het contact probeert de overheid zoveel mogelijk te vermijden, waardoor het contact via social media toeneemt. Ook hebben winkels hun deuren regelmatig moeten sluiten en zullen consumenten enkel via het internet cadeaus kunnen bestellen. 

Het internet lijkt enorm veel voordelen te bieden. Helaas heeft het internet ook een keerzijde. Doordat de toetredingsdrempel laag ligt, vrijwel iedereen kan het internet immers gebruiken, is het ook voor hackers gemakkelijk om activiteiten uit te voeren via het internet. Hierdoor is het dermate belangrijk om, als website-eigenaar, voorzien te zijn van goede IT-security. Hieronder zullen de gevolgen van een gehackte website kort behandeld worden. Hoogstwaarschijnlijk zal snel duidelijk worden dat digitale veiligheid enorm belangrijk is voor een bedrijf.

Spam versturen

Hoogstwaarschijnlijk ontvang je regelmatig mails in je spambox, erg vervelend! Een succesvolle website beschikt meestal over veel persoonlijke gegevens van klanten. Indien een hacker de website in handen krijgt, zullen de klanten wellicht spam ontvangen. Men blijkt nog regelmatig in de spam te trappen, waardoor de hackers hier veel geld mee kunnen verdienen.

Chantage

De eigenaren van de website worden regelmatig, nadat hackers de website in handen hebben gekregen, gechanteerd. Hierbij eisen de hackers een bedrag, waarna de eigenaar zogenaamd de website weer terug in handen zou krijgen. Na het betalen van het gevraagde bedrag lijken de problemen niet opgelost te zijn. Doe het dus niet!

Data diefstal

Een gehackte website heeft grote invloed op het imago van een bedrijf. Indien een bedrijf het vertrouwen van klanten heeft gewonnen, zullen klanten sneller hun product of dienst aanschaffen. Bij de aankoop zullen de klanten hun persoonlijke gegevens vrijgeven aan de website. Als de website vervolgens wordt gehackt, zullen deze gegevens opeens in handen liggen van de hackers. Met deze gegevens zullen de hackers de betreffende personen chanteren, spammen of zelfs hun identiteit stelen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.