De beveiliging van je huis is erg belangrijk

Dat je je veilig voelt in je eigen huis is natuurlijk erg belangrijk. Dit is helaas niet altijd het geval en sommige mensen voelen zich juist heel onveilig thuis of durven niet een paar dagen weg te gaan omdat ze het huis niet onbewoond achter durven te laten. Denk er dus eens over na hoe je je woning beter kunt beveiligen zodat je je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Er zijn vast een aantal plekken in huis die inbraakgevoelig zijn dus breng deze in kaart en optimaliseer het. Dit is zeker van toepassing als je sinds kort door een verhuizer naar een nieuwe woonplek bent verhuisd en je de betrouwbaarheid van de omgeving nog moet leren kennen. Om je een eind op weg te helpen hebben wij voor jou de nodige tips op een rijtje gezet, lees dus snel verder.

Een deurbel met dubbele functie

Wil je je een stuk veiliger voelen in je eigen huis? Denk er dan eens over na om een deurbel met video systeem te installeren bij de voor- of achterdeur. Je kunt een bel met deze functie in elke woning installeren en het is ontzettend handig. Door de bewegingssensoren krijg je namelijk een melding zodra er iemand dicht in de buurt van je woning komt. Op deze manier houd je alles goed in de gaten en kun je met een gerust hart je woning verlaten. Doordat je het systeem koppelt met je telefoon kun je er ook voor kiezen om met de persoon die aan de deur staat te praten of om deze persoon juist af te schrikken. Ideaal dus en het geeft je een ontzettend veilig gevoel.

Extra sloten

Nu je extra aan het letten bent op het verbeteren van de beveiliging in je huis zul je ook eens na moeten gaan wat voor soort sloten je op dit moment gebruikt. In veel gevallen maken huizen gebruik van een puntsloten waardoor de deuren maar op een punt worden beveiligd. Het is voor inbrekers erg makkelijk om door zulke deuren in te breken. Maak het inbrekers dus niet te makkelijk en ga voor sloten die op meerdere punten op de deur bevestigd kunnen worden. Ga ook eens na of de ramen wel beveiligd zijn. Als dit niet het geval is zul je ook hier een beveiligingssysteem voor moeten monteren.

Een sensor

Het laatste dat een inbreker wilt is natuurlijk opvallen. Hier kun je goed gebruik van maken. Installeer bijvoorbeeld eens tuinlampen in je achtertuin die aan gaan zodra er iemand langs loopt. Inbrekers zullen hier enorm door worden afgeschrikt. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een geluidsinstallatie systeem in de tuin te installeren waarmee je geluiden af kunt laten gaan zodra er iemand door de tuin loopt. Inbrekers worden zo enorm geschikt omdat er veel aandacht naar hen gaat en dat willen ze natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Lok het niet uit

Je weet nu dus wat voor grote acties je kunt ondernemen om te voorkomen dat inbrekers het bij jou thuis proberen. Echter zijn er ook een aantal kleinere dingen die je kunt doen om te voorkomen dat inbrekers bij jou binnen komen. Zo moet je grote en dure apparaten altijd uit het zicht zetten en moet je de deuren en ramen altijd op slot doen. Ook kun je een bewoonde indruk achterlaten wanneer je je huis verlaat door bijvoorbeeld gebruikte thee mokken op tafel te laten liggen en door tijdschriften op de salontafel te leggen. Deze kleine handelingen kunnen al een groot verschil maken.

Volg bovenstaande tips op en voorkom dat inbrekers het bij jou thuis proberen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.