Badkamer verbouwen: waar moet je op letten?

Een van de belangrijkste kamers in het huis is de badkamer. Dit komt omdat het een plek van ontspanning kan zijn voor velen gedurende de gehele dag mits dit ingericht is op de juiste manier. Daarom is het van belang dat jij je comfortabel en prettig voelt in deze kamer. Heb je een huis gekocht en ben je bezig met het verbouwen van alle kamers of is jouw badkamer misschien wel toe aan een opknapbeurt? Lees in dit artikel wat belangrijke aspecten zijn om op te letten. 

De indeling 

Voordat je gaat verbouwen is het belangrijk om de indeling van de badkamer goed in beeld te krijgen. Je wilt alles het liefst zo indelen dat je voldoende ruimte hebt om te bewegen. Als de badkamer al een logische verdeling heeft, dan wordt aangeraden om het zo te laten. Dit bespaart je enorm veel tijd en geld omdat je geen leidingwerk hoeft te veranderen. 

Bad of douche

Bedenk je van tevoren waar jij meer van geniet. Wil je na een lange werkdag het liefst ontspannen in een lekker warm bad of wil je het liefst zo snel mogelijk in en uit de douche kunnen stappen? Als we veiligheid betrekken in de keuze is het het beste om een douche aan te schaffen met een lage instap of een instapbad. 

Ventilatie 

Na het douchen ontstaat er condens op de muren en het plafond dus is het belangrijk om een goede ventilatiesysteem te hebben. Dit voorkomt het ontstaan van schimmels en bacteriën in de badkamer. Er bestaan diverse keuzes in ventilatie afhankelijk van je budget: plafond en muurventilatoren, buisventilatoren en S&P badkamerventilatoren

Verlichting

Allereerst moet je je bedenken of je natuurlijk daglicht ontvangt in de badkamer. Zo niet, dan moet je een keuze maken in het soort verlichting wat bij jouw wensen past. Er zijn diverse keuzes zoals een dimbare verlichting of een ingebouwde verlichting (in de spiegel bijvoorbeeld). 

Bron: ventilatieshop.com

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.