Anhydriet vloer met vloerverwarming

Anhydriet vloeren zijn vlakke en gipsgebonden ondervloeren. Deze soort vloer is vloeibaar bij het aanbrengen en omsluit de installatie van de vloerverwarming ten volste. Hierdoor vormen deze vloeren een uitstekende combinatie met vloerverwarming. Dit artikel gaat dieper in op de anhydriet vloeren met vloerverwarming.

Wat is een anhydrietvloer precies?

Kort gezegd is een anhydriet vloer een dekvloer. Dit houdt in dat het direct op de constructievloer wordt gegoten. De vloer is bij het aanbrengen geheel vloeibaar en bestaat uit gerecycled gipsmateriaal, zand, water en een aantal toegevoegde stoffen. Door dit proces ontstaat een strakke en gladde vloer. De originele kleur van deze vloer is grijs echter is het ook mogelijk om de vloer in iedere gewenst kleur te laten verven middels speciale verf.

Het aanbrengen van een anhydriet vloer

Anhydriet wordt in vloeibare vorm aangebracht. Dit doet een bulkwagen of een silo, deze brengt het vloeibare mengsel in de gewenste ruimte. In de ruimte wordt het mengsel op de gewenste hoogte gebracht. Door middel van een drijf-rei maken de experts de vloer waterpas. Vervolgens is het zaak om de vloer goed te laten drogen en dit proces duurt doorgaans een halve tot een hele week. Ook kan men de vloerverwarming aanzetten om het droogproces te versnellen. Dit kan een goede manier zijn om het vochtgehalte van de vloer naar beneden te halen. Dit proces kan samen in overleg met de expert worden herhaald.

De vloer die je daarna kiest is afhankelijk van je eigen smaak, het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om laminaat, hout, PVC, tapijt of een gietvloer.

Anhydriet vloer met vloerverwarming

De anhydriet vloer is een uitstekende geleider en hierdoor uitstekend in combinatie met vloerverwarming. Zodra de vloerverwarmingsbuizen geplaatst zijn wordt hier de andhydriet vloer overheen gestort. De vloer kan in diverse hoogtes worden aangebracht zodat je bijvoorbeeld geen al te hoge vloer creëert. Vloerverwarming maakt de vloer al dikker en door de anhydriet vloer in te zetten wordt de dekvloer aanzienlijk dunner. Daarnaast is de kans op barsten en scheuren veel kleiner wanneer je gebruik maakt van de anhydriet vloer. Maak je gebruik van een cement vloer dan is de kans op scheuren en barsten helaas groter.

De voordelen van de anhydriet vloer overzichtelijk op een rij:

✔ Goede warmtegeleider
✔ Heeft een grote mate van flexibiliteit
✔ Naadloos aan te brengen
✔ Geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes
✔ Kan snel en doeltreffend worden geplaatst
✔ Duurzaam en geschikt voor uiteenlopende doeleinden

Bron: In2klussen.nl

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.