Alsmaar betere technologie

Hoeveel stroom gebruik jij nu eigenlijk? Dat is een veelgestelde vraag die ongelooflijk van belang is voor de hele wereld. Steeds meer wordt het belangrijk dat je op het gebruik van je stroom let, omdat de consequenties die het gebruik van grote hoeveelheden stroom hebben steeds duidelijker beginnen te worden voor de mens. Dit is echter helemaal niet zo makkelijk te beantwoorden als je zelf een slecht beeld hebt bij hoeveel technologie je nou werkelijk gebruikt. De technologie is werkelijk overal en wordt overal wel voor gebruikt. Het is natuurlijk ook niet zo dat dat toevallig gewoon zo is, nee want de mens doet echt zijn best om steeds minder zelf te hoeven doen en steeds meer gedaan te laten hebben door technologische vervangers. In dit artikel neem ik een moment om samen met jullie een kijk te nemen naar de ontwikkeling van de constant voortschrijdende technologie en de consequenties ervan, of nou juist de genoten en voordelen ervan.

Gebruik van stroom

Zoals ik in de introductie al verwoordde gebruikt men veel meer stroom dan dat ze eigenlijk werkelijk realiseren. Dat is omdat de stroom in bijna alle vlakken van de samenleving geïntegreerd is. Dit is met name zo in westerse gebieden zoals die waar wij leven en bijvoorbeeld Amerika of andere europese landen. Hierzo is de welvaart namelijk zo ontiegelijk hoog dat men meer dan genoeg beschikking heeft over geld om allerlei ontwikkelingen die te maken hebben met de technologie in motie te zetten. Zo komt elk gemiddeld persoon wel aan steeds meer technologie in zijn of haar handen. Elke vakantie die je wilt nemen kost een bizarre hoeveelheid stroom en het grootste voornaamste deel van al je dagelijkse handelingen worden gefundeerd door stroom. Bijvoorbeeld alleen al uit bed komen gebeurt door stroom. Daarmee duid ik op je wekker.

Technologie voor het algemeen goed

Het gebruik van technologie is echter een ongelofelijk goed gebeuren voor de mensheid, terwijl het dat tegelijkertijd ook totaal niet is. De technologie biedt ons een extreme hoeveelheid positieve dingen die betrekking hebben op cruciale factoren van ons leven. Factoren die te maken hebben met bijvoorbeeld veiligheid. Denk maar eens aan camerasystemen of bedrijfsbeveiliging. Voor handige uitvindingen die helpen met het bevorderen van de veiligheid of juist het voorkomen van misdaad zijn we allemaal erg dankbaar, want hierbij hebben we allemaal heel veel baat. Maar de technologie is verre van een en al goed en daarom moeten wij als mensen, als individuelen goed nadenken over wat het beste is voor ons en voor onze wereld.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.