Wat is dubbel glas precies?

Dubbel glas wordt voornamelijk gebruikt bij ramen aan de buitenkant van je huis. Er zijn verschillende redenen hiervoor, maar de belangrijkste reden is een goede isolatie. Doordat het dubbel glas twee lagen heeft, is het glas goed geïsoleerd. Maar wat is dubbel glas precies? En welk soort dubbel glas kan ik het beste gebruiken? Ik ga deze vragen beantwoorden in deze blog.

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas bestaat altijd uit minimaal 2 glasplaten die op een bepaalde afstand met elkaar zijn verbonden. In de ruimte tussen de twee glasplaten bevindt zich een luchtdichte spouw, deze zorgt ervoor dat het glas isolerend wordt. Dat is ook een reden dat dubbel glas vaak ook isolatieglas genoemd wordt. Het zorgt namelijk voor meer comfort in je huis of op kantoor en je bespaart op je energierekening. Isolatieglas houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Zo verlies je geen warmte en blijft het lekker warm binnen. Ook draagt dubbel glas bij aan de waarde van je huis, dus als je nog enkel glas hebt wordt het aangeraden om dit te vervangen naar dubbel glas.

Welke verschillende soorten dubbel glas zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten, maar de 5 bekendste soorten zijn:
Dubbel glas met luchtvulling, Figuurglas HR++, HR++ Glas, Triple Glas HR+++ en Zonwerend isolatieglas. Elk soort glas heeft een eigen functie en kan gebruikt worden voor iets anders.

Zonwerend isolatieglas

Zonwerend isolatieglas is ideaal geschikt om wel het licht, maar niet de warmte van de zon toe te laten. Dit is geschikt voor ruimtes met veel ramen.

Triple Glas HR+++

Triple Glas HR+++ heeft een extra isolerende werking voor zowel geluid als temperatuur.

HR++ Glas en figuurglas HR++

Het verschil tussen HR++ glas en normaal dubbel glas, is dat HR++ glas tussen de glasplaten edelgas heeft. Dit gas zorgt voor een betere isolatie.

Dubbel glas met luchtvulling

Is eigenlijk het standaard dubbel glas wat mensen gebruiken. Dit glas wordt dus ook het meest verkocht, omdat dit al zorgt voor een goede isolatie.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.