Waarom een brandblusser voor thuis?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet heb je een brand in je huis of iets dat op brand kan uitlopen. Gelukkig zijn er voldoende brandblussers beschikbaar om schade in je woning te voorkomen. Het is wel goed je eerst in de materie te verdiepen, want je kunt niet met elke brandblusser elke brand bestrijden. Integendeel zelfs.

Hand blustoestellen

Bij brand thuis doe je een beroep op hand blustoestellen

Heb je brand thuis, dan doe je wat betreft brandblussers vaak een beroep op hand blustoestellen; ideaal geschikt om een beginnende brand te blussen. Een beginnende brand is een brand die zich nog bevindt op de plek waar ie is ontstaan. Zonder brandblussers kun je een brand niet bestrijden en blussen en kan er enorme schade ontstaan. Nou zijn er tal van brandblussers beschikbaar die voorkomen dat je juist forse schade oploopt. Poederblussers bijvoorbeeld. Dit zijn brandblussers die blusstof bevatten, een vaak witte droge en fijne stof. Nadeel van poederblussers is de schade die ze aanrichten, soms groter dan de schade van de brand.

schuimblusser of een CO2 blusser

Kies voor een schuimblusser of voor een CO2 blusser

Schuimblussers zijn ook bekende brandblussers, gevuld met een natte blusstof. In de blusser zit water met wat schuim, ook wel SVM genoemd. Daarnaast heb je nog brandblussers in de vorm van een CO2 blusser. Door hoge druk wordt de inhoud vloeibaar, al is de inhoud van nature dus gasvormig. Deze brandblussers verdrijven als het ware de zuurstof, waardoor de brand stikt. Met een blusdeken dek je brand af. Een dergelijke deken is van glasfiber en kan hoge temperaturen aan. De deken is ook ideaal als een mens vlamvat. Tenslotte heb je ook nog brandblussers in de vorm van vetblussers, blussers gevuld met wet chemica. Deze gebruik je idealiter voor vlam in de pan, iets dat je nooit met water op moet lossen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.