Voordelen van een smart tv

Veel huishoudens hebben tegenwoordig een smart tv. Als je op zoek gaat naar een nieuwe tv is het bijna onmogelijk om nog een televisie te kopen zonder slimme functies. Smart tv’s zijn er in veel verschillende soorten, maten en van diverse merken. De smart tv is nu al een aantal jaren op de markt en deze televisies krijgen er steeds slimmere functies bij. In deze blog zetten wij de voordelen van een smart tv voor jou op een rijtje.

Tip: bekijk hier de beste televisies onder 1000 euro!

1. Een uitmuntende kwaliteit

Vrijwel alle smart tv’s hebben tegenwoordig een uitmuntende kwaliteit. De beeldkwaliteit en de kwaliteit van de smart functies wordt steeds beter. Merken verbeteren continu de kwaliteit van hun smart tv’s. Ben je opzoek naar een televisie? Kijk dan goed naar wat de verschillende merken aanbieden aan kwaliteit en wat jij belangrijke kwaliteiten vindt.

2. Apps op je smart tv

Een groot voordeel van een smart tv is dat er apps op staan. Zo heb je snel en gemakkelijk toegang tot allerlei soorten apps, zoals netflix, videoland, Disney Plus etc. Ook kun je muziek afspelen via YouTube, een kampvuur op je tv laten knisperen en een thuisbioscoop houden met de Pathé app. De hoeveelheid apps die er op je smart tv staan is afhankelijk van het merk, het model en het besturingssysteem van de tv. De standaard apps zoals YouTube en Netflix zijn bijna altijd toegankelijk op een smart tv.

3. Handig streamen

Vrijwel alle smart tv’s kunnen tegenwoordig diverse applicaties van je smartphone streamen. Je koppelt je smartphone gemakkelijk aan je televisie en kan dan foto’s van je weekendje weg, een filmpje op Youtube etc. laten zien. Soms moet je om te kunnen streamen op je smart tv wel een apart streaming apparaat kopen een Google Chromecast is hier een voorbeeld van. Deze apparaten zijn heel klein en kunnen simpel achter in je televisie worden geplugd.

4. Portemonnee leeg na het kopen van een tv?

Je zou verwachten, dat met al die nieuwe smart functies je een vermogen kwijt zal zijn aan je televisie. Echter, doordat er zo veel geïnnoveerd wordt op het gebied van smart tv’s vallen de prijzen van deze televisies nog aardig mee. Modellen die een jaar geleden op de markt zijn gekomen en ‘verouderd’ zijn kun je nu voor een mooi prijsje kopen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.