Vijver in de woonkamer; handig of niet?

Een vijver kan erg mooi zijn, maar is het handig om deze in je woonkamer te hebben? Er zijn verschillende afwegingen die je zult moeten maken om te beslissen of je een vijver in de woonkamer wilt. Er zitten verschillende voordelen aan, maar ook zeker meerdere nadelen. Belangrijk is dat je deze voordat je eraan begint al goed tegen elkaar afweegt.

Voordelen van een vijver in je woonkamer

Een voordeel van een vijver in je woonkamer is dat je allerlei verschillende waterdieren en waterplanten in huis hebt. Veel mensen die het mooi vinden om verschillende dieren in huis te hebben vinden dit een leuk idee. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een vijver in huis te nemen. Meestal zijn deze dan in de vorm van een aquarium. Hier kun je ook weer kiezen tussen een zoetwater aquarium en een zoutwater aquarium. Het grootste verschil tussen de twee zijn de soorten vissen die je in het aquarium kunt houden. Hierover moet je dus ook goed nadenken en dan een goed overwogen keuze over maken. Je zult zien dat er ook erg veel verschil zit in de grootte van zo’n aquarium. Sommige zijn van een klein formaat en kunnen altijd wel in huis worden geplaatst. Andere kunnen ook erg groot zijn en hier heb je dan ook een hoop ruimte voor nodig.

Nadelen van een vijver in je woonkamer

Als je een vijver in huis hebt moet je daar ook regelmatig onderhoud aan plegen. Het kan zijn dat als je een heel groot aquarium hebt. Dit onderhoud moet vaak worden gedaan door professionals. Als je niet een al te groot aquarium hebt is het prima zelf te doen. Vijverbenodigdheden zijn dan wel zeker nodig om het goed te kunnen doen.

Ook moet je nagaan of een vijver in huis veilig is. Wanneer je kinderen hebt die in huis spelen, zou een vijver een slecht idee kunnen zijn.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.