Verschillende stijlen om de eethoek in te richten

Het inrichten van een eethoek is een heel persoonlijke taak die er voor iedereen anders uitziet. Een groot deel van de inrichting ligt naast persoonlijke smaak aan de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is, de hoeveelheid mensen die van de eethoek gebruik gaan maken en wat voor stijl hiervoor het best geschikt is. Er zijn een hoop verschillende stijlen en mogelijkheden en dus is het handig om voor het opnieuw inrichten wat onderzoek te doen over welke stijl je het meest aanspreekt. Een paar populaire voorbeelden zijn een luxe eetkamer, een landelijke eetkamer of een moderne eetkamer.

Voor het hele gezin

Een fijn ingerichte eethoek is voor iedereen een genot. Of het nou ‘s morgens tijdens het ontbijt is of ‘s avonds tijdens het avondeten, een eethoek waarin je je comfortabel voelt helpt bij een goede start/een goed einde van de dag. Hier kun je met het hele gezin samen komen en genieten van een maaltijd. Het is handig om voor het inrichten van de eethoek te weten waarvoor je deze het meest gaat gebruiken; het kan namelijk dat het in de ochtend eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt. Dan is het fijn om je eethoek specifiek in te richten op het avondeten met bijvoorbeeld sfeervolle verlichting voor in de avond. Ook het weten van de plekken waar het licht valt in jouw eetruimte is fijn voor de indeling zodat je kan zorgen dat je bijvoorbeeld een stoel wel of niet recht in de zon zet.

Decoreren

Afhankelijk van wat voor stijl je kiest voor jouw eethoek kun je ook verschillende decoraties uitzoeken die goed bij deze stijl passen. Voor een romantisch en landelijk interieur zijn decoraties zoals bloemen en grassen in een mooie vaas eigenlijk niet te missen. Voor minimalistische stijlen worden de meeste decoraties achterwege gehouden, maar moderne kunst past hier dan weer heel goed bij zolang er niet teveel hangt. Dingen zoals kasten kunnen een grotere ruimte opdelen waardoor meer privacy ontstaat en bij kleinere eethoeken kun je met schaduwen creëren zorgen dat de ruimte groter lijkt. Zo zijn er een hoop verschillende trucs om jouw eethoek perfect te maken!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.