Tips om je woonwebwinkel goed te beveiligen

Het is voor bedrijven tegenwoordig erg winstgevend om een webshop te beginnen. Dat is logisch aangezien mensen steeds meer spullen bestellen op het internet. Daarom is het voor ieder bedrijf wat dat nog niet heeft slim om een webshop aan te maken. Het is wel van belang dat je je best doet om je site zo goed mogelijk te beveiligen. Op die manier kun je een heleboel ellende voorkomen. Dit zijn een aantal tips voor een veilige webshop.

Neem een goede server voor de webshop

Als je een webshop hebt, is het van belang om het bedrijf wat de webhosting voor deze site doet zorgvuldig uit te kiezen. De webhost van een site is namelijk voor een deel verantwoordelijk voor de veiligheid van een site. Dat komt doordat het voor criminelen bijvoorbeeld mogelijk kan zijn om de server waarvan jouw site gebruik maakt te hacken. Als dat lukt, kunnen de criminelen in sommige gevallen toegang krijgen tot de website waardoor zij bijvoorbeeld betalingen in ontvangst kunnen nemen uit naam van jouw bedrijf. Om de kans dat dit soort situaties zich voordoen zo klein mogelijk te maken kun je gebruik maken van een VPS. Dat staat voor virtual private server. Dit is een server die alleen gebruikt wordt door jouw site waardoor er geen kans is dat deze gehackt wordt door hackers die het op een andere site gemunt hebben. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om gebruik te maken van een Ubuntu server. Dat is ook een soort VPS.

Beveilig het netwerk van je bedrijf zo goed mogelijk

Het is erg belangrijk dat je het netwerk van je bedrijf zo veilig mogelijk houdt. Dat kun je op allerlei verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld slim om een apart netwerk te maken voor je werknemers en voor de gasten van je bedrijf. Op die manier loop je niet het risico dat het mensen lukt om toegang te krijgen tot het netwerk waardoor het hen misschien wel zou kunnen lukken om te achterhalen wat de toegangscodes van de webshop van jouw bedrijf zijn. Als dat gebeurt, kan dat natuurlijk funest zijn voor de toekomst van je bedrijf. Dit kan er namelijk voor zorgen dat klanten je niet meer vertrouwen omdat zij opgelicht zijn door mensen die uit naam van jouw bedrijf hebben gehandeld.

Beveilig de computers van je werknemers zo goed mogelijk

Als je een grote webshop hebt, is de kans groot dat er meerdere mensen zijn die deze site beheren. Zij hebben de toegangscode dus op een of andere manier in hun computer staan of moeten deze intypen als ze willen inloggen. Daarom is het van belang dat hun computers ook zo goed mogelijk beveiligd zijn. Als het criminelen lukt om de toegangscodes van de site te achterhalen, is het voor hen gemakkelijk om aanpassingen te doen aan de site. Hierdoor is het slim om te investeren in virusscanners en andere manieren om de computers van je werknemers zo goed mogelijk te beveiligen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.