Tips om de muren in huis op te fleuren

Een van de meest belangrijke onderdelen van een huis waar niet veel mensen het over hebben, zijn de muren. Natuurlijk maken de meubels, vloeren en het verdere interieur ook veel uit, maar de muren vormen vaak een basis voor hoe de rest van het huis eruit ziet. Ook zijn het niet alleen wanden die je een kleur kunt geven: ze dienen eigenlijk als een soort canvas waar je al je creativiteit op kunt uiten. Van een muursticker, tot plankjes, tot zonwerende folie, tot fotolijstjes: er zijn eindeloos veel opties om van een saaie muur iets heel speciaals te maken. Hier hebben we wat tips.

Muurstickers

Er zijn veel manieren om wat creativiteit op je muren kwijt te kunnen. Een van die opties is een muursticker. Muurstickers kun je doorgaans in veel winkels kopen, maar zijn ook online te vinden. Er zijn ontzettend veel verschillende keuzes muurstickers, van meer abstracte keuzes tot landschappen of natuur. Vaak zijn deze ook erg makkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor je makkelijk wat extra fleur aan je muren toevoegt. Muurstickers vormen op die wijze eigenlijk een manier om muurschilderingen op een goedkope en makkelijke manier aan je muren toe te voegen, wat heel veel geld en ook moeite bespaart.

Lijsten

Een andere optie om je muren wat op te vrolijken is het gebruiken van lijsten. Deze lijsten kun je dan met heel veel verschillende dingen vullen. Een van de mogelijkheden is natuurlijk een poster of schilderij. Schilderijen komen vaak al in een lijst, waardoor je deze er niet bij hoeft te kopen, maar zullen ook relatief wat duurder zijn. Posters vormen ook een goed alternatief om een lijst mee te vullen en komen ook in veel verschillende opties: van pop culture, tot natuur, tot abstracte kunst. Een schilderij of poster moet je vaak wel afstemmen op de rest van je interieur. Als je hier goede overwegingen voor hebt gemaakt, kunnen ze veel toevoegen aan het huis.

Persoonlijk

Je kunt je muur natuurlijk ook erg persoonlijk maken. Een van de eerste opties is om de muur vol te hangen met persoonlijke foto’s en herinneringen. Zo kun je kleinere lijstjes kopen en deze allemaal op plankjes zetten. Ook zijn er hangbare lijsten die meerdere kleinere vakjes hebben waar je foto’s in kunt zetten. Hiermee kun je persoonlijke herinneringen of personen die belangrijk voor je zijn, kwijt op je muur. Een andere optie is om persoonlijke objecten of dingen die belangrijk voor je zijn, op je muur te zetten. Zo kun je een spaarvarken dat je al sinds je jeugd hebt, op de muur kwijt om wat persoonlijks eraan toe te voegen.

Praktisch

Een muur hoeft er natuurlijk niet alleen te zijn om decoratief en mooi eruit te zien. Alles wat je niet kwijt kan in de kamer of ruimte zelf, kan wellicht een tweede kans krijgen aan de muur. Eigenlijk bieden muren je heel veel ruimte om dingen kwijt te kunnen. Zo kan je kastjes en plankjes ophangen waar objecten zoals papieren en kantoorspullen kunnen worden geplaatst. Ook kun je hiermee ruimte besparen in je woonkamer of slaapkamer, waardoor je deze weer kunt vullen met andere dingen. Natuurlijk kan dit ook allemaal mooi: kies bijvoorbeeld kastjes en planken die goed bij de rest van je interieur passen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.