Steeds een veilig gevoel met een bedraad alarmsysteem!

Inbrekers hanteren steeds nieuwe methodes om je huis snel en ongehoord binnen te dringen. Een alarmsysteem mag dan ook niet in je woning ontbreken. Omdat men nog steeds wat wantrouwig tegenover draadloze alarmsystemen staat, blijft het traditionele bedrade systeem ontzettend populair.

Het bekabelde alarmsysteem

Een bedraad alarmsysteem bestaat uit verschillende componenten die door kabels met elkaar verbonden worden. Het alarmsysteem zal de opnames vastleggen op een recorder en kunnen dan ook later herbekeken worden.
De bekabelde systemen worden vaak gebruikt in grote gebouwen, zoals bedrijfspanden en kantoorhallen. Ook in winkels vind je dit systeem vaak terug. Wil je een bedraad alarmsysteem in je woning plaatsen, doe je dit best als je woning in aanbouw is of als je huis gerenoveerd wordt. Omwille van de vele kabels brengt de installatie immers heel wat breekwerk met zich mee, iets wat je in een nieuwe woning wil vermijden natuurlijk.

Voordelen bedrade systemen

Een bedraad alarmsysteem brengt heel wat voordelen met zich mee. Eerst en vooral is het een heel veilige en betrouwbare oplossing. Ze kunnen namelijk onmogelijk van buitenaf gesaboteerd worden. Een draadloos systeem daarentegen is een makkelijke prooi voor hackers. Dankzij het gebruik van kabels wordt een goede en stabiele verbinding ook gegarandeerd.
Het makkelijk onderhoud is een ander voordeel van een bekabeld alarm. Je hoeft namelijk geen batterijen te vervangen. Tenslotte is de bedrade oplossing ook goedkoop. Het systeem bestaat uit betaalbare componenten die ook nog eens snel en eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden.

Waar moet je op letten?

Bij de aankoop van een bedraad alarmsysteem zal je met een aantal zaken rekening moeten houden.
Eerst en vooral zal je moeten bepalen hoeveel detectoren je nodig hebt. De reikwijdte van deze sensoren is ook enorm belangrijk, zodat de desbetreffende ruimte zeker volledig door het alarm beveiligd wordt.

Verder is het belangrijk voor een eenvoudig bedieningspaneel te kiezen en dit heel strategisch te plaatsen. Zal het alarmsysteem door meerdere personen bediend worden, moet het paneel immers duidelijk en toegankelijk zijn.

Tenslotte heb je de keuze uit verschillende cameratypes. Je kan naast de gewone camera’s ook dummy camera’s en IP-camera’s installeren. Dummy camera’s zijn geen echte camera’s, maar worden vooral gebruikt om inbrekers af te schrikken. IP-camera’s laten je toe de camerabeelden overal en altijd online te bekijken.

Een bedraad alarmsysteem is een betrouwbaar en veilig systeem dat in elk gebouw geplaatst kan worden. Dankzij de vele mogelijkheden staat je veiligheid steeds voorop en krijgen inbrekers helemaal geen kans meer!

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.