Nieuwe binnendeuren monteren

Voor nieuwe binnendeuren monteren is het nu de tijd. Alle denkbare stijlen binnendeuren zijn te verkrijgen, en niet onbelangrijk, het mooiste deurbeslag is leverbaar. Bij nieuwe binnendeuren monteren gaat het immers om het eindresultaat; de deur met deurbeslag.

Paneeldeur met een klassieke deurkruk

In het verleden zijn er binnendeuren van slechte kwaliteit gemonteerd. Nederland heeft in de vorige eeuw een periode gehad dat woningbouw massaproductie was. In de jaren zestig en zeventig ging het meer om de snelheid dan om kwaliteit en juist aan de binnendeuren is dat goed te zien. De massief houten stompe deur was toentertijd een holle opdekdeur bestaande uit twee lagen board met daartussen kartonnen honingraat. Deze deuren waren naast snel af te hangen vederlicht wat de snelheid van het monteren ten goede kwam. Nu decennia later, willen we van die deuren af, vaak zijn deze deuren niet mooi te krijgen. Daarbij hebben we tegenwoordig juist hele degelijke kunststof deuren, ook is de stalen binnendeur met veel glas helemaal terug, evenals de schuifdeur waar veel ruimte mee te winnen is. Prachtig mooi zijn de paneeldeuren die je volledig kan maken met een klassieke deurkruk, kortom jij hebt alle keuze bij nieuwe binnendeuren monteren.

Het assortiment is gigantisch groot

Als je besluit tot nieuwe binnendeuren monteren zijn er veel keuzes. In de korte opsomming staat al de schuifdeur, deze kun je zo mooi compleet maken met zwart deurbeslag. Het lijkt dan een deur van een oude boerenschuur. Een voordeel is dat de deur geen draairuimte nodig heeft. Voor een schuifdeur heb je enkel een stuk vrije muur nodig waar niets zit; op dat stuk muur mag bijvoorbeeld geen schakelaar voor het licht zitten want die komt dan achter de schuifdeur als de deur open staat. Overweeg eens bij nieuwe binnendeuren monteren een schuifdeur. Een hele investering is de stalen deur, maar deze deuren zijn als design te omschrijven. Ook de paneeldeur met een ruit is veelvuldig te verkrijgen, en daarbinnen met een glas in lood ruit. Deze deur maak je dan ook volledig met een mooie deurkruk en scharnieren. Je kan het voordeel hebben dat zo’n paneeldeur met ruit in hetzelfde kozijn kan. Bij een stalen deur of bij een schuifdeur monteren, zit je waarschijnlijk met een verbouwing omdat het kozijn vervangen met worden. Eenvoudiger is de oude boarddeuren vervangen voor nieuwe binnendeuren. Het kozijn kan dan blijven, eenvoudig hang je daar een deur in die weer vele jaren mee zal gaan. Nieuwe binnendeuren monteren is niet moeilijk.

Bron: Renovatienieuws

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.