Met een verhuislift wordt verhuizen kinderspel!

Een verhuislift: wat is het? Verhuizen is een stressvolle situatie. Verhuis je naar een bovenverdieping, zorgt dit voor heel wat bijkomende problemen. Het is namelijk enorm zwaar om alles zelf naar boven te sjouwen en niet al je meubels zullen zomaar door de deuropening passen. Het is daarom zeker aangewezen om een verhuislift te huren.
Een verhuislift is de ideale manier om een verhuizing vlot te laten verlopen. Het gaat hier om een verplaatsbare lift. De lift bestaat meestal uit een uitschuifbare ladder en een liftplatform. Het platform kan makkelijk tot op de hoogte van de ramen op de bovenverdieping komen, waardoor je in één keer heel wat meubels en toestellen naar binnen krijgt.

Verschillende voordelen

Een verhuislift brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste zal je heel wat tijd besparen. Een lift werkt gewoon sneller dan iemand die alles naar boven draagt. Verder kun je ook meerdere objecten tegelijkertijd op de lift plaatsen.
Door het zware gewicht en opkomende vermoeidheid bestaat er bij het manueel verhuizen ook een grote kans op ongevallen. De verhuizer kan uitglijden of het zware toestel laten vallen. Dit kan erg grote gevolgen hebben, zowel voor de persoon als voor je bezittingen. Ook zonder ongeval is het sjouwen van zware meubels trouwens heel schadelijk voor de verhuizer. Het lichaam zal overbelast raken, wat wel eens permanente schade aan je rug kan opleveren. De verhuislift is daarom ook een heel veilige oplossing die heel wat fysieke en materiële schade kan vermijden.
Met een verhuislift heb je tenslotte ook minder kans op problemen. Niet elk gebouw beschikt namelijk over een lift. Verder kan de trap erg stijl en de traphal heel smal zijn. De meubels kunnen zo moeilijk verplaatst worden en ze kunnen op een gegeven moment zelfs vast komen te zitten.

Hoe kom je eraan?

Een verhuislift kun je huren bij verschillende verhuisbedrijven. Een ervaren medewerker van het verhuurbedrijf zal de lift steeds bedienen. Om je de juiste verhuislift toe te wijzen, moet het bedrijf duidelijk weten wat de exacte omvang van de verhuizing is.
Ook de etagehoogte, het gewicht en de afmetingen van je inboedel hebben hier een invloed op.
Een verhuislift kan los gehuurd worden of je kunt er één of meerdere professionele verhuizers bij nemen. Zij kunnen een groot deel van de verhuizing overnemen, waardoor je zeker bent dat al je spullen snel en vooral veilig op hun eindbestemming raken.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.