Je interieur een boost geven, kies voor een gouden kandelaar!

Ben jij op zoek daar de juiste accessoires om je huis te stijlen? Dan kom je vaak uit bij accessoires zoals vazen, waxinelichthouder of verlichting. Wist jij dat één van de meest onderschatte woonaccessoire een kandelaar is? Vaak wordt een kandelaar namelijk ten onrechte geassocieerd met een klassieke inrichting, terwijl dit absoluut niet het geval is! Vandaag de dag zijn er namelijk te gekke kandelaars verkrijgbaar helemaal in de stijl die jij wilt. Ben je gek op goud, dan is een gouden kandelaar de manier om je interieur nog meer kracht bij te zetten. Daarnaast is een kandelaar perfect om mee te combineren. Wat dacht je van een gouden kandelaar, gecombineerd met een prachtig ornament en waxinelichthouder in dezelfde kleur? De perfecte setting voor jouw tv-kast, eettafel of dressoir.

Kandelaren combineren

Vaak zien we, dat wanneer mensen kiezen voor een kandelaar er wordt gekozen voor twee dezelfde soorten en hoogtes. Het leuke aan een kandelaar is, dat jij er zelf je volledige eigen creativiteit op kunt loslaten. Door te combineren met kandelaars in verschillende hoogtes, creëer jij niet alleen een stuk extra sfeer, maar zorg je ook voor wat meer dynamiek in je kamer. Zo kun je een gouden kandelaar combineren met een zwarte, maar ook prima twee gouden in verschillende hoogtes. Toch iets anders, ga dan voor een complete set. Zoals reeds eerder genoemd kan een kandelaar ook perfect op zichzelf staan of onderdeel zijn van een andere combinatie woonaccessoires. Kortom, kandelaren zijn helemaal terug van weggeweest en hebben absoluut niet het stoffige imago wat de meeste mensen wel denken.

Welke kaars kies ik?

In een kandelaar kun je kiezen voor verschillende kaarsen. Volledig afhankelijk van jouw smaak en stijl bepaal jij of je kiest voor een gekleurde kaars, rustieke kaars, maar ook de vorm van de kaars. Heb jij een kandelaar, die je eigenlijk al had afgeschreven omdat hij simpelweg niet past binnen je huidige interieurstijl? Probeer dan eens verschillende kaarsen, dan zul je zien dat ook jouw kandelaar ineens een complete nieuwe look en feel heeft. De trend van dit moment zijn swirl kaarsen, swirl kaarsen zijn gedraaide kaarsen die letterlijk een twist geven aan je interieur. Door het gebruik van een gedraaide kaars in bijvoorbeeld een strakke kandelaar, zorg jij door de combinatie van twee elementen voor een speels effect en laat jij die oude gouden kandelaar stralen als nooit tevoren.

Verschillende soorten kandelaars

Kandelaren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Of je nu kiest voor een gouden, zwarte of bronzen, dat is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. De meeste kandelaars zijn gemaakt van metaal, maar ook een glazen kandelaar is immens populair. Door de bijzonder vormen is dit een ware eyecatcher in jouw woonkamer. Glas niet helemaal jouw ding, ga dan voor safe en neem een metalen kandelaar, deze zijn stijlvol, stevig en geven sfeer aan ieder interieur.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.