Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

In menig aantal woningen wordt tegenwoordig al gebruik gemaakt van infrarood vloerverwarming. De algemene verwachting is daarbij bovendien dat dit aantal in de komende jaren ook alleen maar verder zal gaan toenemen. Voor deze vorm van verwarming geldt dat ze werkt op basis van infraroodstraling. Hiervoor zijn de infraroodmatten verantwoordelijk welke zich onder de vloer bevinden. Voor deze zogenaamde IR matten geldt dat ze er bekend om staan direct op te warmen waardoor ze de warmte dus aanzienlijk sneller aan de vloer kunnen afgeven. Zou jij nu graag meer te weten willen komen over de werking en de voordelen verbonden aan deze vorm van verwarming? Dan is het alvast een aanrader om de hieronder aanwezige informatie door te gaan nemen.

Hoe ziet de werking er precies uit? 

Een belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft ook te maken met de werking van infrarood verwarming. Het gaat hierbij in eerste instantie om een zogenaamd droog verwarmingssysteem waarbij ervoor wordt gekozen om infrarood verwarmingsmatten of een speciale folie onder de vloer te plaatsen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat deze vorm van verwarming compleet anders werkt in vergelijking met de traditionele systemen welke op de markt zijn terug te vinden. 

Voor deze traditionele verwarmingssystemen geldt dat ze werken met behulp van water. Voor de infrarood verwarming geldt dat ze eerder verwant is aan elektrische vloerverwarming. Alleen geldt voor infrarood vloerverwarming dat ze in tegenstelling tot de klassieke kabels en verwarmingsmatten het volledige oppervlak verwarmt. Dit geldt dus niet alleen maar voor de plaats waar de kabels zich bevinden. Op deze manier kan er worden gerekend op een geweldig efficiënte vorm van verwarming over de gehele ruimte. Het spreekt voor zich dat dit ook het zogenaamde warmtecomfort alleen maar ten goede komt. Dit is zeker een belangrijk voordeel verbonden aan infrarood vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van infrarood vloerverwarming?

De reden waarom zoveel mensen vandaag de dag nagenoeg blind kiezen voor het aanschaffen van en gebruiken van infrarood verwarming heeft vooral te maken met de vele interessante voordelen welke hieraan verbonden zijn. De voordelen waar je op kan rekenen zijn de onderstaande:

  • Er kan een bijzonder snelle opwarming worden gerealiseerd;
  • Er wordt door dit systeem een bijzonder aangenaam warmtecomfort gerealiseerd; 
  • Ze kan worden toegepast onder verschillende soorten vloeren; 
  • Er is slechts een beperkte opbouwhoogte vereist;
  • Je hoeft niet langer gebruik te maken van vervelende radiatoren;

Naast de bovenstaande voordelen is het verder eveneens zo dat je er op kan rekenen dat infrarood vloerverwarming er bekend om staat lekker energiezuinig te zijn. Ben jij dus nog op zoek naar een extra manier om de hoogte van je energiefactuur te drukken? Dan kan overschakelen op infrarood vloerverwarming je zomaar helpen om dit voor mekaar te krijgen. 

Ook voor in jouw woning zeker een aanrader!

De keuze voor infrarood vloerverwarming is zoals je hierboven al hebt kunnen lezen voor het merendeel van de mensen snel gemaakt. De voordelen spreken dan ook eigenlijk voor zich. Is de tijd dus met andere woorden aangebroken om ook binnen jouw woning gebruik te gaan maken van een nieuwe vorm van verwarming? Dan zal je met zekerheid tot de vaststelling komen dat de keuze om over te stappen op infraroodverwarming ook voor jou al vrij snel kan zijn gemaakt.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.