Eigenschappen van een koudschuim topper

Een koudschuim topper is bedoeld om op je matras te leggen. Het kan je nachtrust ten goede komen, als je eigen matras niet echt comfortabel is. Heb je een tweepersoonsbed met twee losse matrassen? Dan biedt een tweepersoons topper het voordeel dat je de kier tussen de matrassen weghaalt. Dat kan wat comfortabeler slapen. Daarnaast beschermd het je matras, zodat dat langer meegaat. Omdat het lichter is dan een gewoon matras, is het ook gemakkelijker om te keren.

Een topper is gemiddeld vijf tot tien centimeter dik. Houdt er bij de aankoop dus wel rekening mee dat dit bovenop uw matras komt. Het is daardoor wat hoger en dat is even wennen met uit bed stappen.

Wat is koudschuim?

Koudschuim heeft als grote voordeel dat het goed ventileert en het koel blijft. Daarnaast is het hypoallergeen. Voor mensen die het snel warm hebben in bed, is een koudschuim topper dus een groot voordeel. Het geeft een ideale drukverdeling, wat je nachtrust en gezondheid ten goede komt. Het is erg geschikt voor mensen die wat zwaarder zijn. Het materiaal is wat stugger, waardoor je minder last hebt dat je op bepaalde plekken een kuil krijgt, wat niet terugveert. Dat kan de slaap nadelig beïnvloeden.

Bij een koudschuim topper heb je hier geen last van. Door de 7-zones in het koudschuim krijg je op de verschillende plekken van je lichaam de juiste steun. De delen van je lichaam die het minst op de topper drukken, krijgen dan minder steun dan de delen die er meer op drukken. Zo krijg je een optimale drukverdeling.

Voordelen van koudschuim

Een koudschuim topper is antiallergisch, wat prettig is als je allergische klachten hebt. Door de open celstructuur van het materiaal, is het heel flexibel en daardoor uitstekend geschikt voor verstelbare bedbodems. De hoes is eenvoudig te wassen. Een koudschuim topper met kwaliteitskeurmerk gaat vele jaren mee. Een koudschuim topmatras van goede kwaliteit is niet goedkoop, maar je zult er wel veel profijt van hebben.

Het is wel verstandig om te vragen om een proeftijd, zodat je het een tijdje kunt testen op je eigen bed. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, als je niet eerder op een koudschuim matras hebt geslapen.

Verschil tussen koudschuim en traagschuim

Zowel koudschuim als traagschuim zijn gemaakt van polyurethaan. Er is echter wel een groot verschil tussen beide soorten. Traagschuim reageert anders op het lichaam dan koudschuim. Het wordt zachter door de warmte van je lichaam. Daardoor is het iets zachter.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.