Een tweepersoons dekbed kopen

Een tweepersoons dekbed heeft als voordeel dat je gelijk een groot dekbed hebt. Met opmaken is het wat meer werk, maar is sneller dan twee enkele dekbedden opmaken. Als je niet allebei een ander dekbed wil, is een tweepersoons dekbed fijner. Het is ook makkelijker elkaar warm te houden in bed, dan als er twee losse dekbedden liggen. Die kunnen ook wat rommelig worden op bed. Het is ook gezellig; samen onder het dekbed nog even tv kijken bijvoorbeeld.

Verschillende maten van dekbedden

Tweepersoons dekbedden zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. Je kunt beter een wat groter dan een kleiner dekbed kopen, zodat je zeker weet dat je er helemaal onder blijft liggen als jij of je partner wat meer bewegen tijdens de slaap. Het is niet fijn om wakker te worden, omdat het dekbed half van je af is. Wil je een heel groot dekbed? Dan is een Lits Jumeaux ideaal. Dit is het grootste formaat dekbed. Deze is zelfs verkrijgbaar in de maat 260×220.

De standaardmaat van tweepersoons dekbedden zijn 200×200 of 200×220. 200 cm. Is de minimumlengte van dekbedden. Daartussen zit een lengtemaat van 210 cm.

Materiaal van het twee persoons dekbed

Er zijn veel verschillende materialen die je kunt kiezen voor je tweepersoons dekbed. Welk materiaal voor jou het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je hele koele dekbedden kopen, maar ook juist lekker warme. Bepaalde materialen zijn ook wat zwaarder dan andere materialen. Veel dekbedden zijn antiallergisch wat een voordeel is als je last van allergieën hebt. Veel voorkomende materialen zijn wol, katoen, dons, synthetisch en polyester. Tegenwoordig zijn er ook dekbedden van bamboe verkrijgbaar. Daarnaast kun je o.m. veren of microvezel overwegen.

Verschillende seizoenen

Naast de keuze voor de maat en het materiaal heb je de keuze uit de verschillende seizoen dekbedden. Het is een optie om een vier seizoenen dekbed aan te schaffen. Let er daarbij op dat het uit twee losse delen bestaat. Is het slechts een dekbed, dan zal het over het algemeen niet voldoen. Het is of te warm of te koud. Het is beter als je twee losse dekbedden aan elkaar vast kan maken of los kan koppelen. In de zomer is een zomerdekbed het koelste, terwijl het in de winter beter wat warmer kan zijn. Dit kun je ook opvangen door losse 2 persoons dekbedden voor de verschillende seizoenen te kopen. Naast de winter- en zomerdekbedden, kun je ook herfst en lente dekbedden kopen. Houdt er wel rekening mee dat het 2 persoonsdekbed voor beide partners comfortabel moet liggen.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.