Droomhuis gezien? Nu je hypotheek nog…

Je hebt je droomhuis gezien. In gedachten zie je jezelf er al wonen. Je bent het huis al aan het inrichten. Maar voordat dit allemaal kan, moet de financiering rondgebracht worden. Hiervoor heb je een hypotheek nodig. Een hypotheek is een lening bij de bank. Simpelweg gezegd krijg je geld van de bank, waardoor je je huis kunt betalen. Dit geld moet je wel op termijn terug betalen aan de bank. Hiervoor betaal je dan een rentebedrag. Dit rentebedrag verschilt bijna iedere dag. In “goede” tijden betaal je ergens tussen de 1 en 3% rent. In “slechte” tijden betaal je wel meer dan 5% rente.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Als je je droomhuis hebt gevonden, moet je op zoek naar een hypotheek. Wel is het op voorhand aan te raden om alvast een beetje te kijken wat je precies bij de bank kunt lenen. Dat voorkomt teleurstellingen. Stel dat je een huis hebt gezocht dat 400.000 euro kost, maar je kunt maar 300.000 euro lenen. Dan heb je een tekort van 100.000 euro. Grote kans dat je dat niet op de bank hebt staan. Door vooraf te kijken wat je kunt lenen, kun je ook gerichten op zoek gaan naar een huis.

Zoek een onafhankelijke adviseur

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je helpen bij het vinden van een hypotheek. Uiteraard kun je direct naar een bank toestappen, maar dan zit je direct vast aan die ene bank. Terwijl het juist goed is om te kijken wat er mogelijk is bij meerdere banken om op die manier tot de beste hypotheek te komen.

De Hypotheekadviseur Lelystad helpt je graag bij het zoeken van een hypotheek die past zodat de financiering van jouw droomhuis mogelijk is. Er kunnen slimme oplossingen worden bedacht zoals het opsplitsen van je hypotheek. Waarbij het ene deel van de lening een kortere looptijd heeft dan het andere deel. Ook de rentepercentages kunnen dan verschillen. Hierdoor kun je wellicht meer lenen bij een bank. Een adviseur kan dit voor je uitzoeken.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.