Dit zijn de 5 voor- en nadelen van elektrische markiezen

Ga je verhuizen of heb je veel last van de zon? Dan wordt het tijd om te kiezen voor zonwering. Naast de juiste maat en kleur is er nog een belangrijke keuze. Ga je voor de elektrische versie? Om je te helpen bij het maken van deze keuze, hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

De werking van elektrische markiezen

De elektrische markiezen kan je vaak op één punt bedienen. Tegenwoordig komt het ook vaker voor dat je deze via een app of afstandsbediening kunt besturen. Veel systemen kunnen ook voorzien worden van sensoren. Zo zal de zonwering automatisch uitklappen bij veel zon, en inklappen bij slecht weer.

De voordelen van elektrische markiezen

  1. Het gebruik van elektrische zonwering is erg simpel. Door gebruik te maken van een knop kun je de markiezen uitschuiven of inschuiven.
  2. Je creëert schaduw op de gewenste plekken in je huis. Ook beschermt deze het interieur tegen Uv-straling. Heb je in de zomer nog vaak last van de zon buiten? Lees dan hier hoe op een stijlvolle manier je nog meer schaduw creëert.
  3. De elektrische zonwering heeft vaak een langere levensduur bij zwaardere markiezen. Bij het sluiten vertraagt het zonnescherm naar het einde toe.
  4. Wanneer je al een handmatige markiezen hebt, kun je deze ombouwen. Met bouwpakketten kan je deze elektrisch maken.
  5. Bij slecht weer sluit de elektrische zonwering vaak vanzelf. Hierdoor is de kans op beschadiging een stuk kleiner

De nadelen van elektrische markiezen

  1. Het grootste nadeel van elektrische zonwering is de prijs. De elektrische versie is vaak een stuk duurder dan de handmatige.
  2. De elektrische zonwering maken gebruik van een motor. Het kan voorkomen dat deze defect raakt. Het is vaak lastig om deze zelf te vervangen. Hierdoor zal je extra kosten moeten maken om deze te laten vervangen.
  3. Naast dat de motor defect raakt, kunnen ook de instellingen niet meer juist zijn. Deze staat dan verkeerd afgesteld, wat weer schade kan geven aan het zonnescherm. Ook in dit geval zal je weer extra kosten moeten maken voor de reparatie.
  4. Je bent altijd afhankelijk van de motor en elektriciteit. Als de motor of elektriciteit het niet doet, kan je ook geen gebruik maken van het zonnescherm.
  5. Omdat er gebruik van elektriciteit gemaakt moet worden, kan het zijn dat er een gat in de muur moet worden geboord. Dit is nodig voor de aansluiting van de zonwering.

De elektrische markiezen hebben veel voordelen in het gebruiksgemak. Daarnaast heeft deze vaak een langere levensduur dan de handmatige.

Het grootste nadeel van de elektrische markiezen is de prijs. Verder ben je afhankelijk van de motor voor het goed functioneren van de zonwering. Voor reparaties schakel je meestal een reparateur in.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.