Betonnen muurafdekkers voor het afwerken van je gemetselde muur

Met betonnen muurafdekkers bescherm je je beton tegen weersinvloeden van buitenaf en maak je je gemetselde muur net wat mooier met de juiste afwerking. Met een gemetseld muurtje bescherm je ook je metsel werk. Vergelijkbaar met de muurafdekkers zijn er ook betonnen paalmutsen. Dit is precies hetzelfde alleen beschermen de betonnen paalmutsen palen en andere soorten beton. de betonnen muurafdekkers zijn er gemaakt een rij van beton te beschermen.

Hierbij kan je denken aan verschillende bouwwerken zoals schuttingen of een terras. Een schutting bestaat uit pilaren die verbonden zijn met de grond met daar tussen in een muur van beton of hout. De muurafdekkers leg je bovenop de muur en de betonnen paalmutsen plaats je op de palen/pilaren.

Bescherming tegen neerslag

Met muurafdekkers van beton zorg je ervoor dat het metselwerk van het muurtje in bescherming blijft. Indien je dit niet doet gaat neerslag zoals regen, hagel en sneeuw zich vermengen in het metselwerk waardoor je kans op scheuren krijgt en zodoende de muur opnieuw gemetseld kan gaan worden. Al met al een flink kostenplaatje waarbij je je beter kunt indekken met muurafdekkers. Een eenmalige investering maar daarna voor altijd bescherming van de muur om jouw tuin of woonerf heen!

Type muurafdekkers

Er zijn verschillende soorten muurafdekkers. Namelijk in verschillende afmetingen en kleuren. Qua kleuren zijn de welbekende betonlook en antraciet het meest populair. De antraciete kleur geeft een exclusieve uitstraling aan je woning / tuin en maakt het helemaal af! Let bij het kopen van een muurafdekker op dat deze een paar centimeter breder is dan de muur. Zo glijdt de neerslag goed van de muurafdekker af en wordt dit via een waterhol netjes afgevoerd.

Paalmutsen

Heb je ook palen / zuilen die beschermd moeten worden tegen neerslag? Maak dan gebruik van paalmutsen, die vind je hier. Ook deze dienen een aantal centimeter breder te zijn dan de paal zelf zodat ook daar alle neerslag via een waterhol wordt verwerkt de grond in, langs de zijkant van de pilaren, zodat het metselwerk niet beschadigd raakt.

Weet je niet welke maat muurafdekkers en/of paalmutsen nodig hebt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.