5x musthaves bij het inrichten van een kinderkamer

Een kinderkamer is een plek waar je kind veel tijd doorbrengt. Dat de kinderkamer er leuk uitziet en effectief is ingericht is daarom belangrijk, maar hoe zorg je hiervoor? Wij hebben een 5 musthaves voor het inrichten van je kinderkamer op een rijtje gezet.

1. Wees creatief met krijtbordverf

Stimuleer de creativiteit van je kind door een muur of een kast te schilderen met krijtbordverf. Deze verf staat ten eerste super leuk in de kinderkamer van je kind en daarnaast voorkomt dat ook gelijk dat je kind op meubels, muren tekent waar je het niet wilt hebben. Krijtbordverf is in allerlei kleuren verkrijgbaar, echter zwart is wel het meest ideaal om op te krijten. Dit, omdat alle krijtkleuren er zichtbaar op zijn.

2. Leuke manier van opbergen

Er zijn veel leuke opbergmanden verkrijgbaar die ten eerste super leuk staan in de kamer van je kleintje, maar daarnaast ook zorgen dat het lekker opgeruimd blijft. Er bestaan veel verschillende type opbergmanden. Zo heb je rieten, katoenen, houten etc. Kies voor een opbergmand met de naam van je kind erop of een leuk diertje om de kamer op te vrolijken.

3. Een eigen bureaustoeltje

Maak een eigen werkplekje voor je kind. Met een eigen bureau en bureaustoeltje. Zo kan je kind lekker op zijn eigen kamer kleuren en knutselen en het staat ook nog eens super leuk! Een kinderkamer bureaustoel is verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten.

4. Reusachtige knuffels!

Leuk de kamer van je kind op met grote knuffels. Kies een thema in de kamer, zoals Afrika of het bos en koop daarvan verschillende dieren. Zo maak je van de kamer van je kind een echte savanne of dieren woud.

5. DIY of tweedehands meubels

Een oude meidenkast een bureau van steigerhout of een oude legerkist. DIY en tweedehands accessoires en meubels zijn helemaal van deze tijd! Dit maakt de kamer van je kind uniek en sfeervol. Leuke tip: verf een tweedehands kast met krijtbordverf en schuur hem vervolgens op voor een echte vintage look.

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.