5 sfeervolle Led verlichting ideeën voor jouw woonkamer

De woonkamer is natuurlijk voor veel mensen een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Deze ruimte wil je goed inrichten om de juiste sfeer te creëren om iedereen in huis een welkomstgevoel te geven. Verlichting is daar een belangrijk onderdeel van. Veel mensen denken in eerste instantie niet direct aan led verlichting. Echter zijn er met led spots veel mogelijkheden om sfeer in de woonkamer te brengen. 

Led spots in het plafond van de woonkamer

Het verwerken van led inbouwspots in het plafond van de woonkamer kan zorgen voor een luxueuze uitstraling waarbij functionaliteit ook centraal staat. Doordat led spots in verschillende kleine maten beschikbaar zijn, kun je op een hele subtiele manier licht vanaf het plafond de woonkamer in schijnen. Dit gebruik van led verlichting geeft de kamer direct een ‘moderne look’. In combinatie met een dimmer kun je zelf de lichtintensiteit bepalen, waardoor je nog meer controle hebt over de sfeer. 

Led verlichting in de muren

Een andere manier om led verlichting te gebruiken, is in de muren. Hierbij verwerk je de led spots op een verticale manier in de muur. Vaak wordt deze methode gebruikt in hoeken van kamers om extra ruimte te creëren of om juist deze van de ruimte extra uit te lichten. 

Vloer verlichting in de woonkamer

Ook is het mogelijk om led verlichting in de vloer te verwerken. Dit brengt opnieuw een moderne uitstraling met zich mee. Wanneer deze vloerverlichting vlakbij een muur wordt geplaatst kun je hiermee ook delen van de ruimte uitlichten, door deze als een soort ‘spotlights’ te gebruiken. Soms kiezen mensen ervoor om specifieke items uit te lichten zoals bijvoorbeeld een mooie vaas of schilderij. Hiermee leg je focus op de plekken waar de bezoekers naar moeten kijken. Ook op een sfeervolle manier licht blokkeren kan mooi zijn. Door led verlichting op de onderkant van de tafel te richten bijvoorbeeld. 

Led verlichting achter de TV

Veel van ons zijn bekend met de tv’s met ingebouwde verlichting aan de achterkant. Deze manier van tv kijken zorgt voor een rustigere ervaring voor de ogen. Dit effect kun je ook zelf creëren door led spots net onder de televisie te plaatsen en te kantelen naar de tv toe.

Hanglamp met led verlichting

Tot slot is een moderne manier om led verlichting te gebruiken gecombineerd in een hanglamp box. Hierbij maak je gebruik van een box, meestal van hout, die als hanglamp aan het plafond hangt. Hierbij kun je zelf kiezen welke soort led verlichting je hangt in de box, waardoor je controle hebt over lichtintensiteit, kleur en sfeer. 

Woonkamertje.nl

Je woonkamer inrichten? Lees op onze website over de laatste woonkamer trends. Lees over leuke ideeën en inspiratie voor je woonkamer inrichting ins ons blog.